Talihsiz kadın donmak üzereyken ve zincirlenmiş halde bulundu, Çin'de ortalık ayağa kalktı

Çin'de 8 çocuk annesi kadın bir barakada zincirlenmiş halde bulundu. Sosyal medyada paylaşılan video sonrası ortalık ayağa kalkarken, Çinli yetkililerin çelişkili açıklamaları tartışmaları daha da alevlendirdi. Olayın insan kaçakçılığı ile bağlantılı olabilceği düşünülüyor.

Çin'de sosyal medyada paylaşılan bir video ortalığı ayağa kaldırdı. Jiangsu eyaletine bağlı Xuzhou kentinin eteklerinde bir barakada bulunan kadının soğuktan donmak üzereyken bulunduğu öğrenildi. Çinli yetkililer olayın üzerini örtmeye çalışsa da sosyal medyadaki tepkilerin önüne geçemedi. Talihsiz kadının zincirlenmiş halide bulunması insan kaçakçılığı iddialarını beraberinde getirdi.

Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, Çin'de 8 çocuk annesi bir kadının memleketinden çok uzakta bir barakada zincirlenmiş halde bulunması büyük tepki çekti. Sosyal medyada paylaşılan videoda bir kadın Xuzhou kentinin dışında bir barakada soğuk havaya rağmen üzerinde ince kıyafetlerle ve zincirlenmiş halde bulundu. Bölgede insani yardım çalışmalarının tanıtımı için video çeken bir sosyal medya fenomeninin çektiği bir video ile ortaya çıkan olay sonrası sosyal medyada özellikle Çin yönetimine sert tepkiler geldi. Yetkililerin olayla ilgili net bir açıklama yapmaması ise tartışmaların alevlenmesine yol açtı. Pekin yönetimi, paylaşımları engellemeye çalışsa da olayın büyümesine engel olamadı. Yönetime tepkiler özellikle kadınların korunması için yeterli önlemlerin alınmadığı yönündeydi.

Talihsiz kadın donmak üzereyken ve zincirlenmiş halde bulundu, Çin'de ortalık ayağa kalktı

İNSAN KAÇAKÇILIĞI TARTIŞMALARI ALEVLENDİ

Çin'de yıllarca uygulanan aile planlaması nedeniyle 'gelin kaçırılması' olaylarının ülkedeki en büyük sorunlardan biri olduğu belirtiliyor. Çin'de insan kaçakçığına 3 yıldan az hapis cezası veriliyor. Yetkililer, insan kaçakçılığı iddialarını reddederken, kadının zincirlere bağlanmasının sebebinin ise 'denge bozukluğu nedeniyle koruma' amaçlı olduğunu iddia etti. Sosyal medyada paylaşım yapan bir kadın, zincirlenmiş anneye yemek vermek istediğini ancak polisin kendisini engellediğini iddia etti.

Çinli yetkililer, ortaya çıkan görüntülerin sosyal meyada yeni bir hareket başlatmasından endişe etse de paylaşımların önüne geçemedi. Öte yandan yetkililer, kadının kocasının araştırıldığını açıklarken, talihsiz kadını korumak için daha fazla önlem alacaklarını bildirdi.

Talihsiz kadın donmak üzereyken ve zincirlenmiş halde bulundu, Çin'de ortalık ayağa kalktı ile ilgili etiketler Çin Kadın insan kaçakçılığı zincir
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.