Taliban'ın bir ılımlı mesajı daha yalan çıktı: Kabil'den endişe veren haberler geliyor

Taliban'ın Kabil'de kontrolü ele geçirmesinin ardından verdiği ılımlı mesajların gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Takhar vilayetinde burka giymeyen bir kadının öldürülmesi sonrası şimdi de Kabil'de ülkeden ayrılmak isteyen kadın ve çocukların şiddete maruz kaldıkları bilgisi geldi. ABD'den gelen açıklamada olaylar doğrulanırken Durumdan endişeliyiz" açıklaması geldi.

Taliban'ın Kabil'de kontrolü ele geçirmesi sonrası ülkeden ayrılmak isteyen Afganlara verdiği 'güvenli geçiş' sözü boşa çıktı. Bölgeden gelen son haberlere göre, güvenlik noktaları oluşturan Taliban militanları ülkeden ayrılmak isteyen Afgan kadın ve çocukları kırbaçla dövüyor.

Ülkeden çıkmanın tek yolu olan Kabil'deki havalimanında 2 gün boyunca yaşanan kaos sonrası ABD güçleri güvenliği sağladı. Öte yandan taliban güçleri Kabil'in kuzeyinde kontrol noktaları oluşturdu. Taliban, söz konusu noktalarda havalimanına gidişleri kontrol ediyor.

Taliban'ın bir ılımlı mesajı daha yalan çıktı: Kabil'den endişe veren haberler geliyor

İngiliz Guardian gazetesine konuşan kaynaklar, Taliban'ın kontrol noktalarında insanları zorla çevirerek havalimanına gidişlere engel olmaya çalıştığını söyledi. Öte yandan bazı noktalarda kadın ve çocukların Taliban güçleri tarafından kırbaçlanarak yaralandıkları bilgisi geldi. ABD'den gelen açıklamada Taliban'ın ülkeden çıkmak isten Afganlar için 'Güvenli geçiş' sözü verdiği belirtilmişti.

ABD OLAYLARI DOĞRULADI

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Kabil'de çıkan iddiaları doğruladı. Sullivan, önemli sayıda kişinin havalimanına güvenli bir şekilde ulaştığını belirterek, "Ancak insanların geri çevrildiği, geri itildiği ve şiddete maruz kaldığına dair raporlar var. Taliban ile bu konuda sorunu çözmek için uğraşıyoruz ancak olayların devam etmesi yönünde endişeliyiz" dedi.

Taliban'ın bir ılımlı mesajı daha yalan çıktı: Kabil'den endişe veren haberler geliyor - Resim : 2

BURKA GİYMEYEN KADINI İNFAZ ETTİLER

Öte yandan Taliban'ın Kabil'i ele geçirmesinin ardından kadınlara yönelik verdiği ılımlı mesajların da gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Takhar vilayetinde bir kadın burka giymediği gerekçesiyle Taliban güçleri tarafından sokak ortasında silahla vurularak öldürüldü. Söz konusu infaz Taliban’ın ‘genel af’ ilan edip, kadınlara yönetime katılmaları çağrısı yaptığı gün olan dün gerçekleşti.

Taliban'ın bir ılımlı mesajı daha yalan çıktı: Kabil'den endişe veren haberler geliyor - Resim : 3

Taliban'ın bir ılımlı mesajı daha yalan çıktı: Kabil'den endişe veren haberler geliyor ile ilgili etiketler Kabil Afganistan Kadın Çocuk Kabil Havalimanı kırbaç
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.