Taliban'dan Afganlara 'ölüm mektubu': Ya teslim olun ya da ölün

Taliban'ın ABD ile sıcak ilişkiler kurmak istediğini açıklamasına rağmen gelen son haberler tedirgin etti. Afganistan'dan gelen son gelişmelere göre Taliban güçleri batı ülkeleri ile çalışan Afganların kapısına 'Ya teslim olun ya da ölün' yazılı mektuplar astı.

Son dönemde ılımlı mesajlar veren Taliban'ın yeni dönemi merakla beklenirken ülkeden rahatsız edici haberler gelmeye devam ediyor.

İngiliz medyasında yer alan haberlere göre, Taliban, bu 20 yıllık dönemde 'Batı' ile çalışanların kapılarına mektup asıyor.

Aynı haberlere göre, Taliban 'haçlılar için çalışan' olarak tanımladığı bu kişilere mektuplar ile 'Ya teslim olun ya da ölün' mesajı veriyor. Söz konusu mektupta bu kişilerin Taliban mahkemelerine teslim olmaları emri yer alıyor.

Bu mektubu alanlardan birisi olan Camp Bastion'da pistin inşa etmesine yardım eden 34 yaşındaki altı çocuk babası Naz Daily Mail'e konuştu.

İngiltere'ye sığınma başvurusu yapan ancak olumsuz cevap alan Naz, "Mektup resmiydi. Üzerinde Taliban'ın damgası vardı" dedi. Naz, "Mahkemeye gidersem ölüm cezası alacağım. Teslim olmazsam beni infaz edecekler. Bu yüzden saklanıyorum ve kaçmanın bir yolunu arıyorum" dedi.

Eski bir İngiliz askeri tercüman olan başka bir Afgan ise mektupta 'kafirin casusu' olarak nitelendirildiğini belirtti.

"ABD İLE İYİ İLİŞKİLER KURMAK İSTİYORUZ" DEMİŞLERDİ

ABD'nin çekilmesi sonrası açıklama yapan Taliban, başta ABD olmak üzere dünya ile iyi ilişkiler kurmak istediğini belirtmişti. Taliban Sözcüsü Zabihullah Mujahid,"ABD ve dünyayla iyi ilişkiler kurmak istiyoruz. Hepsiyle iyi diplomatik ilişkilere açığız" ifadelerini kullanmıştı.

Taliban'dan Afganlara 'ölüm mektubu': Ya teslim olun ya da ölün ile ilgili etiketler Taliban Afganistan Mektup Tehdit