Taliban üyelerinin giyim tarzı sosyal medyanın gündeminde!

Afganistan’da yönetimi ele geçirerek büyük bir kaos yaratan Taliban’ın örgüt üyelerinin dış görünüşü, sosyal medyanın gündemine oturdu. Taliban’ın yurt dışında eğitim alan savaşçılarının geleneksel kıyafetlerinin üzerinde kullandığı gözlük, şapka gibi aksesuarlar, özellikle İngiliz medyasında kendine yer buldu.

Afganistan'da Taliban'ın yönetimi ele geçirmesinin yankıları devam ediyor. Başkent Kabil'de yaptıkları açıklamayla Afgan yönetimine resmen el koyan Taliban, büyük bir kaçışın da başlamasına sebep oldu.

TALİBAN'IN MARKALI KIYAFETLERİ OLAY YARATTI

Ülkeyi terk etmek için Kabil Havalimanı'nda izdiham yaratan binlerce kişi, hafızalardan silinmeyecek görüntüleri de beraberinde getirdi.

Yabancı ülke vatandaşlarının yanı sıra, Taliban karşıtı Afganların da ülkeden çıkmak için sürdürdüğü bekleyiş devam ederken İngiliz medyasında Taliban üyelerinin dış görünüşü gündeme geldi.

İngiliz Daily Mirror, Taliban'ın yurt dışında eğitilerek ülkeye dönen üyelerinin kıyafetlerinin sosyal medyada büyük yankı getirmesini manşete taşıdı.

Taliban'ın yeni nesil üyelerinin, seleflerinin aksine oldukça dikkat çekici bir giyim tarzı benimsediğini aktaran Daily Mirror, Taliban'ın marka takıntısını gündeme getirdi.

Taliban üyelerinin giyim tarzı sosyal medyanın gündeminde!

Marka güneş gözlükleri ve spor ayakkabılarıyla, örgütün 20 yıl önceki halinden oldukça tezat bir görüntünün oluştuğunu söyleyen Daily Mirror, bazı Taliban üyelerinin sakal bile bırakmadığımı söyledi.

Kontrol noktalarında ve sokaklarda, yeni halleriyle kameralara yansıyan Taliban üyelerinin benimsediği "batılı" giyim tarzı, sosyal medya kullanıcılarının da diline düştü.

Örgüt üyelerinin, modacılarla iş birliği yaptığını söyleyen bazı sosyal medya kullanıcıları, kıyafetlerin oldukça pahalı olduğunu da dile getirdi.

 

Taliban üyelerinin giyim tarzı sosyal medyanın gündeminde! ile ilgili etiketler Afganistan Taliban Marka Taliban üyeleri
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.