Taliban üyelerinden Şiilere soykırım açıklaması: Emir bekliyoruz!

Yerel kaynakların elde ettiği bir videoda, Taliban üyelerinden oluşan bir grup, Hazara ve diğer Şiilere karşı soykırım başlatmak için İslam Emirliği liderlerinden gelecek emri beklediklerini ifade etti. Hazaralar, bölgenin tek Şii azınlığı olarak soykırım ve ayrımcılığın öznesi olmaya devam ediyor. Batı'nın ülkeyi apar topar terk etmesinden sonra 90'larda Taliban'ın yaptığı soykırımların tekrar yaşanmaması için bir sebep yok.

Neredeyse tamamı aşırı muhafazakar Peştun etnisitesinden oluşan ve Pakistan tarafından desteklenen Taliban üyeleri, 90'lardan beri değişmediklerinin sinyallerini verdi. 

Taliban üyelerinden Şiilere soykırım açıklaması: Emir bekliyoruz!

HAZARALAR SOYKIRIM TEHLİKESİ ALTINDA

Taliban üyeleri, Şii mezhebine mensup tek Afgan azınlık olan Hazaralara daha önce yaptıkları gibi bi soykırım uygulamak için emir beklediklerini ifade etti.

Taliban mensubu 'Bizler, İslam Emirliği'nin liderlerinden gelecek olan emri bekliyoruz. Emirlik izin verdiğinde, Allah'a yemin ederiz ki hiçbir Hazara'nın Afganistan'da yaşamasına izin vermeyeceğiz! Hiçbir Şii Müslümanı sağ bırakmayacağız!' ifadelerini kullandı.

Afganları oluşturan etnisitelerden bir diğeri olan ve Moğolların, spesifik olarak da Cengiz Han'ın soyundan geldiğine inanan Hazaralar, çekik göz yapılarıyla kendilerini ele veriyorlar.

Taliban üyelerinden Şiilere soykırım açıklaması: Emir bekliyoruz! - Resim : 2

BATI'NIN AFGANİSTAN TAHLİYESİ HAZARALARI VURACAK

Ülkenin güneyi ve kuzeyini birbirinden ayıran, tam ortadaki sıradağlarda yoğunlaşan Hazaralar, ülkede neredeyse herkes tarafından şiddet ve ayrımcılık görüyorlar. Etnik ayrımcılığa ve soykırıma uğrayan Hazaralar, 2001'deki ABD işgalinde eşit vatandaşlık haklarına ve güvenceye kavuşmuştu.

NATO'nun bir anlaşma yapmadan ayrılmasıyla Hazaraları hayatta tutan sebep de kaybedilmiş oldu. 

 

Taliban üyelerinden Şiilere soykırım açıklaması: Emir bekliyoruz! ile ilgili etiketler Taliban soykırım Afganistan hazara

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.