Taliban sözcüsü canlı yayında aradı!

Taliban'ın Afganistan'da yönetimi ele geçirmesi sonrasında ülkedeki gelişmeleri ekran başındaki izleyicilerine aktaran BBC sunucusu, canlı yayında hayatının şokunu yaşadı. Taliban sözcüsü tarafından arandığını gören sunucu, önce şaşırdı ardından sözcü ile bir konuşma gerçekleştirdi.

Afganistan'da yaşanan son gelişmeleri izleyicilere aktaran BBC sunucusu Yalda Hakim, canlı yayında gelen bir arama sonrasında büyük şok yaşadı. Yayında olduğu sırada kişisel telefonundan Taliban sözcüsü Suhail Shaheen tarafından aranan Hakim, önce şaşırdı, ardından sözcüyü yayına bağladı.

"BU ÜLKENİN HİZMETKARIYIZ"

"Biz bu milletin ve bu ülkenin hizmetkarıyız." diyen Shaheen, Taliban'ın kimseden intikam almayacağı sözünü bir kez daha yineledi.

"İSLAMİ HÜKÜMET İSTİYORUZ"

Afganistan'ın şeriat yasalarına döneceğini doğrulayan sözcü, "Elbette İslami bir hükümet istiyoruz." dedi. Afganistan doğumlu olan Hakim, 1986'da ülkedeki karışıklık yüzünden ailesi ile birlikte Avustralya'ya göç etmişti.

Taliban sözcüsü canlı yayında aradı! ile ilgili etiketler Afganistan Taliban Yalda Hakim bbc sunucusu taliban sözcüsü

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İran’da yas günü! Reisi için cenaze töreni düzenleniyor.... İşte ilk görüntüler!

Helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan için Tebriz'de cenaze töreni başladı.