Taliban helikopterde bir muhalifi idam mı etti: O görüntüyle ilgili yeni iddialar geldi

Afganistan'ın Kandahar vilayetinde ABD yapımı bir askeri helikopterle devriye gezen Taliban üyelerinin bu sırada bir muhalifi asarak idam ettiği şeklinde çıkan iddialar ve sosyal medyada paylaşılan video bir anda gündeme oturmuştu. Helikopterden iple sarkan kişinin bayrak asmaya çalışan bir Taliban üyesi olduğu öğrenildi.

ABD'nin Afganistan'dan çekilmesi sonrası Kandahar'da ortaya çıkan bir görüntü büyük yankı uyandırıştı. Sosyal medyada yayılan videoda Taliban üyelerinin ABD yapımı UH-60 Black Hawk helikopteri ile devriye gezdiği görülüyordu. Öte yandan helikopterden bir kişinin sarktığı görülüyordu. Ortaya çıkan iddiaya göre Taliban'ın bir muhalifi asarak idam etmişti.

Tüm dünyayı şoke eden görüntüler sonrası bölgeden yeni bilgiler geldi. Buna göre, helikopterde iple sarkan kişinin bayrak asmaya çalışan bir Taliban üyesiydi.

Taliban, Afganistan'da kontrolü ele geçirmesi sonrası ılımlı mesajlar verse de özellikle kadınlara ve muhaliflere yönelik tutumları mesajların sadece söylemde kaldığı tezini her geçen gün güçlendiriyor.

TALİBAN'IN ELİNDE HANGİ ABD SİLAHLARI VAR?

Ülke basınında yer alan haberlere göre, 4 yıl önce ABD, Afgan kuvvetlerine 208 uçak ve 4,700 Humvee de dahil olmak üzere 75.000 araç verdi, bunların çoğu şu anda Taliban'ın elinde.

Taliban’ın eline geçen teçhizat arasında Black Hawk helikopterleri ve A-29 Super Tucano saldırı uçağı bulunuyor.

Uzmanlar, gelişmiş hava araçlarının eğitim olmadan kullanılmasının mümkün olmadığını belirtirken, Taliban’ın Amerikan teçhizatını ele geçirmesinin önemli bir propaganda aracı olduğuna dikkati çekiyor.

Taliban helikopterde bir muhalifi idam mı etti: O görüntüyle ilgili yeni iddialar geldi ile ilgili etiketler Taliban helikopter Afganistan infaz Kandahar
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.