Taliban, Amerikan Black Hawk helikopterinden ceset sallandırdı!

Yabancı askerlerin ayrılması için verilen süre olan 31 Ağustos'a saatler kala, Afganistan'ın ikinci büyük kenti olan ve Taliban'ın her zaman güçlü olduğu Kandahar'dan acı görüntüler geldi. Görüntülerde, Taliban'ın, ABD'ye ait ünlü Kara Şahin (Black Hawk) isimli askeri helikopterinden bir Afganı helikopterden atarak boğdu. Afganistan'ın saatler sonra girecek olduğu yeni dönemin neye benzeyeceğinin adeta bir göstergesi olan bu görüntüler, aynı zamanda ABD'ye karşı uygulanan psikolojik bir savaş.

Taliban'ın Afganistan'ın kontrolünü ele geçirmesinin ardından ülkedeki yabancı askerlerin çekilmesi için verdiği süre yarın doluyor. 

ABD Başkanı'nın her fırsatta 'amacımıza ulaştık' şeklinde değerlendirdiği Afganistan tahliyesi, skandallara sebep olmuştu. 

Taliban'ın meşruluk kazanma ve yabancı yardımların kesilmemesi adına pragmatik tavizler vereceği iddiasıyla taktığı ılımlılık maskesi, tamamen düştü. 

Afganistan'ın her köşesinden giderek daha da endişe verici haberler gelmeye devam ediyor.

BLACKHAWK HELİKOPTERİNDEN CESET SARKITTILAR

Kandahar'dan gelen görüntüler, Taliban'ın zihniyetinin 90'lardan beri değişmediğini, aksine artık teknolojiyi ve gelişmiş cihazları da kullanarak uyguladığı vahşetlerin dozunu atırdığını gösteriyor. 

Taliban, Amerikan Black Hawk helikopterinden ceset sallandırdı!

Görüntülerde, ABD'ye ait bir BlackHawk helikopteri olduğu düşünülen askeri bir helikopterden bir ipin sarktığı, ucunda ise bir insan bedeninin olduğu görüldü. 

Taliban, Amerikan Black Hawk helikopterinden ceset sallandırdı! - Resim : 2

ABD'YE VE AFGANLARA KARŞI BİR PSİKOLOJİK SAVAŞ HAMLESİ

Taliban, psikolojik baskı kurmak için vahşetini teşhir etme yolunu seçerken, ABD'yi aşağılamak için ise Black Hawk helikopterlerini kullanıyor. 

Taliban, Amerikan Black Hawk helikopterinden ceset sallandırdı! ile ilgili etiketler helikopter Ceset idam Taliban Afganistan Kandahar infaz
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.