Susuzluk riski için İstanbul halkına neden çağrı yapılmıyor?

İstanbul'un barajları son yılların en düşük seviyesindeyken, tedbir ve dikkatli kullanım çağrıları nedense Ankara'dan geliyor. İSKİ'den ise bu kritik durumla ilgili ne bir ses var ne de bir uyarı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, Ankara'yı besleyen barajların su durum tablosuna ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Ankara barajlarının doluluk oranının 12 Kasım itibarıyla yüzde 24,10 seviyelerinde olduğunu belirten Öztürk, "Barajlarımızda 381 milyon 829 bin metreküp su bulunuyor. Mevsimsel kuraklık ve pandemi sürecinde artan su tüketimini de dikkate alarak başkentlilerden suyu daha tasarruflu kullanmalarını istiyoruz. Başkent’teki barajların toplam hacmi 1 milyar 584 milyon 555 bin metreküp. Hacim yüksek olduğu için mevcut rakam düşük gözüküyor ancak geçen yılın aynı ayına göre 6 milyon 906 bin metreküp daha fazla suyumuz var" ifadelerini kullandı.

İBB VE İSKİ'DEN SES YOK!

Son dönemde CHP'liler tarafından bile Mansur Yavaş'ın çok gerisinde kaldığı eleştirilerinin hedefi olan Ekrem İmamoğlu'nun yönettiği İBB ve İSKİ'den ise konuya ilişkin hiçbir açıklama gelmiyor.

İstanbul'un son yılların en kurak yılını geçirdiği, barajlardaki doluluk oranının son 5 yılın en düşük seviyesine geldiği şu günlerde İstanbul halkına yönelik hiçbir uyarının gelmemesi dikkati çekiyor.

Susuzluk riskinin çok daha yüksek olduğu İstanbul'da İBB yönetiminden ses çıkmazken, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ'den vatandaşlara tasarruf çağrısı yapılması dikkatlerden kaçmıyor.

Susuzluk riski için İstanbul halkına neden çağrı yapılmıyor? ile ilgili etiketler İSKİ İBB Ekrem İmamoğlu CHP İstanbul susuzluk
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.