Sustalı drone nedir? Sustalı 300 ve Sustalı 600 fiyatı ne kadar, kaç dolar?

Sustalı Drone yani sustalı insansız hava araçları olarak bilinen kamikaze silahlarının ABD’nin Rusya’nın işgaline karşı savaşmasına yardımcı olmak adına gönderdiği bir savaş aletidir. Peki, sustalı drone nedir?

ABD’nin, ülkenin Rusya’nın işgaline karşı savaşmasına yardımcı olmak adına fiyatı 800 milyar dolarlık (722 milyar €) yeni bir silah paketinin parçası olarak Ukrayna’ya “kamikaze” insansız hava araçları gönderdiği bilinmektedir.

Paket, isminin açıklanmaması koşuluyla konuşan ABD’li yetkililerin Sustalı – çarpma anında patlayan küçük “intihar” dronları olduğunu söylediği 100 “taktik” insansız hava aracını içermektedir.

Sustalı temelde tek kullanımlık bir drone’dur ve bir sırt çantasına sığacak kadar küçüklükte olup yaklaşık 100 km/h ve hedefine dalış bombası için kameralar, rehberlik sistemleri ve patlayıcılar taşımaktadır. Çoğu silahın aksine, Sustalı herhangi bir zamanda bir görevi devre dışı bırakabilir ya da iptal edebilir. Ve hemen ardından da operatörün verdiği komuta bağlı olarak başka bir hedefe yeniden taahhüt verebilir.

Bu, saldırıların kesin olmasını ve yakınlardaki sivilleri veya mülkleri tehlikeye atması durumunda son dakikada iptal edilmesini sağlamayı amaçlar.

Sustalı drone nedir? Sustalı 300 ve Sustalı 600 fiyatı ne kadar, kaç dolar?

Bu intihar insansız hava aracının Sustalı 300 ve Sustalı 600 olmak üzere iki çeşidi bulunmaktadır.

Üretici AeroVironment’e göre, Sustalı 300 15 dakikaya kadar ve 10 km önce uçabilir hedefini vurmaktadır. Kamikaze drone, “düşük teminat etkileriyle hassas hedefleme” için gerçek zamanlı GPS koordinatları ve video kullanmaktadır.

Bir tüpten fırlatılır ve küçük boyutu, çeşitli hava, deniz ve kara platformlarından kalkış yapmasını sağlar. Tüm kit – yük, fırlatıcı ve taşıma çantası dahil – sadece 2,5 kg ağırlığındadır.

Daha büyük olan Sustalı 600, tanklar gibi zırhlı hedefleri yok edebilen yeni nesil bir gezici füzedir. Ancak AeroVironment’e göre 10 dakikadan daha kısa sürede kurulabilir ve çalıştırılabilir.

Yaklaşık 40 km menzile ve yaklaşık 40 dakikalık bir dayanıklılığa sahiptir – ancak sonuç olarak çok daha ağırdır, birlikte taşıdığı drone ve füze ile 55 kg’a yakındır.

Sustalı drone nedir? Sustalı 300 ve Sustalı 600 fiyatı ne kadar, kaç dolar? ile ilgili etiketler sustalı drone kamikaze sustalı 300 sustalı 600
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.