Suriye’de iç hesaplaşma! Banyas katliamı albayını rejim mi infaz etti?

Esad rejimi albayı ve Banyas katliamı azmettiricisi Adil Şeyh, geçtiğimiz hafta Lazkiye’de ölü bulunmuştu. THKP-Acilciler örgütünün lideri olarak bilinen Mihraç Ural'ın sağ kolu olduğu öğrenilen Albay Adil'in, iç hesaplaşma nedeni ile rejim tarafından infaz edildiği öne sürüldü.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Yıllardan beri iç karışıklık yaşayan Suriye’de iç savaşın yanı sıra iç hesaplaşmanın da devam ettiği ortaya çıktı.

ESAD REJİMİ, ALBAY ADİL ŞEYH CİNAYETİNİ KAMUOYUNDAN GİZLEDİ!

Beşşer Esad rejiminin önemli subaylarından olan albay Adil Şeyh, geçtiğimiz hafta Lazkiye’de evinde ölü bulunmuştu. Albay Şeyh'in, 2013’de Banyas’da aralarında kadın ve çocuklarında olduğu 126 kişinin acımasızca öldürüldüğü katliâmın azmettiricisi olduğu ortaya çıkmıştı. Kimliği bilinmeyen kişi ya da kişiler tarafından öldürülen Albay Adil Şeyh cinayetinin, Suriye’de kamuoyundan gizlendiği ve katillerinin de hala bulunamadığı ifade edildi.

ALBAY ŞEYH İÇ HESAPLAŞMA NEDENİ İLE İNFAZ EDİLDİ!

SuperHaber’in Suriye yerel kaynaklarından aldığı bilgilere göre, Albay Adil Şeyh cinayeti iç hesaplaşma nedeni ile gerçekleşti. Bu iddialara göre, THKP-Acilciler örgütünün lideri olarak bilinen Mihraç Ural'ın sağ kolu olduğu öğrenilen Albay Adil'in, istenmeyen görüşmeleri nedeni ile rejim tarafından infaz edildiği iddia edildi.

Albay Adil’in Banyas Katliamı sonrası, Esad rejiminden bazı isteklerinin yerine getirilmesini istediği, bunun da yerine getirilmemesi üzerine Ruslara yakın askeri kişiler ile görüşmelerde bulunduğu bildirildi.

Suriye’de iç hesaplaşma! Banyas katliamı albayını rejim mi infaz etti? ile ilgili etiketler Suriye Beşşar Esad
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.