SuperHaber yangın bölgesinde! Orhaniyeliler yangına müdahale edemedikleri için kahroldu

Orman yangınlarının en yoğun olanlarının başladığı Marmaris’e bağlı Orhaniye’de çaresizlik, SuperHaber kamerasına işte böyle yansıdı. Dünyaca ünlü Martı Marina’nın önündeki tepede çıkan yangına müdahale edemeyen gönüllüler, yangını hüzünlü bir şekilde izledi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türkiye, 28 Temmuz 2021 tarihinde öğle saatlerinde Antalya Manavgat ilçesinde 4 farklı noktada orman yangını ile karşılaştı.

SuperHaber yangın bölgesinde! Orhaniyeliler yangına müdahale edemedikleri için kahroldu

ORMAN YANGINLARINDA 8 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Manavgat’da başlayan yangınlar söndürülmeye çalışılırken, bazı bölgelerde de tüm şiddetiyle devam ediyor. Yangın nedeniyle yedisi Manavgat'ta, biri Marmaris'te olmak üzere sekiz kişi hayatını kaybetmişti.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın son verilerine göre, önce Antalya başta olmak üzere, altı şehirde meydana gelen 13 yangın kontrol altına alınmıştı. Yine son altı günde 32 ilde çıkan 137 yangın ise kontrol altına alınmıştı. Yangınlara havadan ve karadan müdahale edilirken, yürütülen söndürme çalışmalarında 1 uçak, 1 İHA, 19 helikopter, 192 arazöz, 30 iş makinası, 960 personel ve 30 su ikmal aracı görev almıştı.

SuperHaber yangın bölgesinde! Orhaniyeliler yangına müdahale edemedikleri için kahroldu - Resim : 2


ORMAN YANGINLARI MARMARİS’E SIÇRAMIŞTI

Antalya’daki yangınlar söndürülürken, bu kez Muğla'nın Marmaris ilçesinin Armutalan Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çıkan ve rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayılan yangın, Mezargediği mevkisindeki evlere de sıçramıştı. Marmaris’teki yangınlara, orman ve itfaiye ekiplerinin söndürme çalışmalarına bölge sakinleri de destek vermişti. Marmaris’in içinden sonra, Hisarönü’nde başlayan ve kısa sürede Orhaniye ile Selimiye beldelerine sıçrayan orman yangınlarının söndürülmesi, için yoğun bir çaba sarf ediliyor.

SuperHaber yangın bölgesinde! Orhaniyeliler yangına müdahale edemedikleri için kahroldu - Resim : 3

SUPERHABER ORHANİYE’DE ÇARESİZLİĞİN FOTOĞRAFINI ÇEKTİ!

Öte yandan, nedeni henüz tam olarak belirlenemeyen orman yangınlarının, en yoğun olanlarının başladığı Marmaris’e bağlı Orhaniye’de çaresizlik SuperHaber kamerasına yansıdı.

Yerli ve yabancı tanınmış işadamı, sanatçı, sporcu ve devlet adamlarının milyon dolarlık tekne ile yatlarının bulunduğu, dünyaca ünlü Martı Marina’nın önündeki tepede çıkan yangına müdahale edemeyen gönüllüler yangını hüzünlü bir şekilde izlediler.

SuperHaber yangın bölgesinde! Orhaniyeliler yangına müdahale edemedikleri için kahroldu - Resim : 4

“Yangın çıkan yer çok yüksek ve çıkılamaz olduğu için yangına müdahale edemiyoruz. Ancak helikopter havadan ve yangın kıyıya inmesin diye, itfaiye aşağıdan soğutma çalışması yapıyor. Biz de çaresizce bunu seyrediyoruz. Bu durum bizi çok üzüyor.” şeklinde konuştular.

SuperHaber yangın bölgesinde! Orhaniyeliler yangına müdahale edemedikleri için kahroldu - Resim : 5

SuperHaber yangın bölgesinde! Orhaniyeliler yangına müdahale edemedikleri için kahroldu ile ilgili etiketler Marmaris Orman Yangını Orhaniye

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Metrobüste panik! Bir anda dumanlar yükseldi, trafik durdu!

Beylikdüzü’nde seyir halindeki metrobüsün arka kısmından yükselen dumanlar korkuttu. Yolcular metrobüsü panikle boşaltırken, dumanların çıktığı anlar çevredeki bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.