SuperHaber Adıyaman sokaklarında! ‘Eski adı ile Adıyaman, yeni adı ile Acıyaman!’

SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, Adıyaman sokaklarında deprem sonrası yaşananları anbean görüntüledi…

Merkez üssü Pazarcık ve Elbistan şiddetli depremler çevre illeri darmaduman etti. Bu illerin başında gelen Adıyaman, depremde ciddi yıkımlar alan ve hasar yaşayan bölgelerden biri. SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, Adıyaman’a giderek kentteki son durumu yerinde görüntüledi.

‘’ADIYAMAN, YENİ ADI İLE ACIYAMAN OLDU’’

Enkaz kaldırma çalışmalarının yapıldığı bölgede siren sesleri yükseliyor. Harabe yığınına dönen kenti ‘’Eski adı ile Adıyaman, yeni adı ile Acıyaman!’ sözleriyle yorumlayan Yüksel, depremin şiddetini gözler önüne serdi. Yüksel, deprem sonrası yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği Adıyaman’da harabeye dönen binaları kayıt altına aldı.

Enkaz kaldırma çalışmalarının yapıldığı bölgede AFAD ile Kızılay, depremzedelerin ihtiyaçları için bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

SUPERHABER ADIYAMAN SOKAKLARINDA

Eski Saray Mahallesi’nde incelemeler yapan Yüksel, bölgede eski binaların olduğunun altını çizerken, binanın bir katının tamamen yok olarak aşağı indiğini gösterdi.

Sıratut Mahallesi’nde Yüksel, bir sokağın tamamen yok olduğunu aktardı. Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan yeni binaların ayakta kaldığını, eski binaların yıkıldığını görüntüledi.

Bazı sokaklara bina yıkıntılarından dolayı hiç girilemedi...

Adıyaman’da sağlam yapılan binalardan biri de Atatürk Caddesi’nde bulunan Valilik binası. Herhangi bir hasar almayan bina depremden etkilenmedi.

Adıyaman Belediyesi’nin binası yerle bir oldu. Binadan geriye sadece girişte bulunan merdivenleri kaldı…

VATANDAŞLAR FIRINDAN EKMEK ALMAK İÇİN METRELERCE KUYRUK OLUŞTURDU

Hayatın yavaş yavaş normale dönmeye çalışıldığı Adıyaman’da deprem nedeniyle kapalı olan Esensoy unlu mamülleri artık açıldı. Vatandaşlar ekmek almak için fırın önünde metrelerce kuyruk oluşturdu.

TARİHİ ULU CAMİİ’DEN ESER KALMADI

Adıyaman’da yıkılan tarihi Ulu Camii için de enkaz kaldırma çalışmalarına başlandı.

Bölgedeki esnaf, dükkanda oluşan hasarın ardından eşyalarını toplayarak başka bir dükkana geçmek için kolları sıvadı.

‘’ADETA KUMDAN EVLER YAPILMIŞ’’

Atatürk Caddesi'nde yıkılan binaları görüntüleyen Mevlüt Yüksel, eksik malzemelerle binaların yapıldığını belirtirken, ‘’Adeta kumdan evler yapılmış’’ sözlerini kullandı.

KKTC VOLEYBOL TAKIMININ KONAKLADIĞI ISIAS OTELİ’N ENKAZI

KKTC voleybol takımının konakladığı Isias Oteli de enkaz yığınına dönüştü. Mevlüt Yüksel, depremde hayatını kaybeden 16 voleybolcunun kaldığı Isias Oteli’nin enkaz çalışmalarını görüntüledi.

‘’AKRABALARIMIZDAN ULAŞAMADIĞIMIZ ÇOK KİŞİ VAR’’

Mevlüt Yüksel, depremdezede Selçuk Türkoğlu’nun ailesinin yaşadığı sokağı görüntüledi. Yüksel’e konuşan Türkoğlu, ''Ailemden 150 kişi hayatını kaybetti. 84 yaşındaki annem kurtuldu. Akrabalarımızdan haber alamadığımız, ulaşamadığımız çok kişi var.’’ İfadelerini kullandı.

‘’ENKAZ ALTINDAN EŞYALAR ÇIKAR DA SATARIM DİYE BEKLİYORUM’’

Giyim dükkanı yıkılan 58 yaşındaki depremzede Yüksel’in mikrofonuna konuştu. Enkazın başından ayrılamayan depremzede, ’’Adıyaman’da 54 bin bina yıkıldı. Dükkanın içinden hiçbir şey çıkaramadım. 30-40 yıllık bir binaydı. Olduğu gibi çöktü. Burada kiracıydım. Enkaz altından belki sağlam eşyalar çıkar diye bekliyorum. Hiç olmazsa satarım. 5 katlı bina eşyaların üstünde. Bir şey çıkmaz ama yine de bekliyorum.’’ dedi.

‘’58 YAŞINDA BİRDEN SIFIRA DÜŞTÜM’’

Tek geçim kaynağının giyim dükkanı olduğunu belirten depremzede, ‘’Varlığımın hepsi buydu. Sermayem yok, bundan sonra ne yapacağımı bilmiyorum.  Evim de yıkıldı. Çocuklarım var, bekarlar. Geçim kaynağımız dükkandı, o da gitti. Hepimiz bir yerde kalıyoruz şu an. Bize artık hayat zor. Şansımız sıfır. Adıyaman’ın kökü gitti. En çok hasar gören yerlerden biri Adıyaman oldu. Adıyaman, Acıyaman oldu. Allah devletin eksikliğini göstermesin. İnsanlarımız hayatını kaybetmeseydi de keşke sadece binalar yıkılsaydı. 58 yaşında birden sıfıra düştüm.’’ İfadelerini kullandı.

Adıyaman'daki son durumu SuperHaber YouTube kanalından izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

SuperHaber Adıyaman sokaklarında! ‘Eski adı ile Adıyaman, yeni adı ile Acıyaman!’ ile ilgili etiketler deprem Adıyaman Kahramanmaraş Pazarcık

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.