SuperHaber açıklıyor! Geçen sene kavgaya karışan korumalar ABD'ye götürülecek mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki ay ABD'ye gidiyor... Peki geçtiğimiz sene büyükelçilik önündeki arbedeye karışan korumalar ABD ziyaretine götürülecek mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17-21 Eylül'de New York'ta gerçekleştirilecek Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nun 72. Dönem Genel Görüşmeleri'ne katılacak ve BM Genel Kuruluna hitap edecek.

Ziyaret öncesi en kritik konu ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumaları hakkında, ABD'de başlatılan soruşturma...

ARBEDE YAŞANMIŞTI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz sene, Washington'da ABD Başkanı Donald Trump'la ilk yüz yüze görüşmesini gerçekleştirdikten sonra, Türk Büyükelçiliği Konutu önünde geldiği sırada arbede çıkmıştı.

Büyükelçilik binası önündeki alanda Erdoğan'ı protesto eden terör örgütü sempatizanı grupla, Türk vatandaşları birbirine girmiş, olayda dokuz kişi yaralanmıştı. Yaşanan arbedeye Erdoğan'ın bazı yakın korumalarının da karıştığı iddia edilmişti.

ABD makamları, olaylarla ilgili soruşturma başlattı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 12 yakın koruması için tutuklama kararı verildi.

Washington Emniyet Müdürü Peter Newsham daha da ileri giderek, “Bu kişiler ABD’ye gelirlerse tutuklanacaklar.” açıklaması yaptı.

Türkiye ise bu tutuma kayıtsız kalmadı ve ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, kavgayla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Dışişleri Bakanlığı, ABD güvenlik personelinin, arbede sırasında Türk koruma ekibine müdahale ederek diplomatik kural ve teamülleri çiğnediği uyarısı yaptı.

O KORUMALAR ABD ZİYARETİNE KATILMAYACAK

O gerilimin ardından, tam bir sene sonra, Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kez daha ABD'ye gidiyor. 17 Eylül 2017 tarihinde gerçekleştirilecek ABD ziyareti öncesi, merak edilen konuların başında ise o korumaların ABD'ye götürülüp götürülmeyeceği geliyor.

SuperHaber'in edindiği bilgilere göre; Erdoğan'ın dört günlük ABD gezisine haklarında tutuklama kararı çıkarılan 12 yakın koruması götürülmeyecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine, geçtiğimiz yıl yaşanan arbedeye karışmayan koruma ekibi ve çok sayıda bakan ile gazeteci eşlik edecek. / SuperHaber

SuperHaber açıklıyor! Geçen sene kavgaya karışan korumalar ABD'ye götürülecek mi? ile ilgili etiketler ABD Erdoğan New York korumalar
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.