Sugay Hatun kimdir?

TRT'nin fenomen dizisi Diriliş'e yeni bir karakter daha katıldı. Halime Hatun'un ölmesinden sonra açlık sıkıntısı çeken Osman Bey için bulunan süt anne Sugay Hatun filme dahil oldu. Herkes filme yeni katılan Sugay Hatun'u merak ediyor. Peki Sugay Hatun kimdir? Sugay Hatun tarihte var mı? İşte tüm detaylar haberimizde.

Sugay Hatun kimdir? Reyting rekorları kıran Diriliş Ertuğrul dizisine yeni bir yüz daha katıldı. Halime Hatun'un ölmesinin ardından süt sıkıntısı çeken Osman Bey'e süt anne arayışları başladı. Bunun üzerine yeni dünyaya gelen Osman Bey'e süt anne arayışına çıkan Ertuğrul Bey, Sugay Hatun ile karşılaştı. Osman Bey'in süt annesi olarak dizide rol alacak olan oyuncu ise Oya Unustası oldu. Bulunan süt anne Sugay Hatun izleyiciler tarafından çok merak ediliyor Peki Sugay Hatun kimdir? Sugay Hatun tarihte gerçekten var mı?

Sugay Hatun kimdir?

Sugay Hatun kimdir?

Halime Hatun'un vefatı üzerine yeni doğan Osman Bey'e süt anne arayışına çıkan Ertuğrul Bey Sugay Hatun ile karşılaşır. Sugay Hatun ise evladını yeni kaybetmiş ve evlat acısı ile yanıp tutuşmaktadır. Osman Bey'e süt verecek olan Sugay Hatun aynı zamanda onu anne sevgisi ile sarıp sarmalayarak büyütecektir.

Osman Bey'in süt annesi olarak diziye dahil olan Sugay Hatun'un gerçek hayatta yaşayıp yaşamadığı ise bilinmiyor. Tarihteki yeni bilinmeyen Sugay Hatun'un ne zaman vefat ettiğine dair herhangi bir malumat da bulunmuyor.


OYA UNUSTASI KİMDİR?

Güzel ve başarılı oyuncu Oya Unustası, 1988 tarihinde İstanbul Kadıköy'de hayata gözlerini açtı. İki ablası, bir abisi olan Oya Unustası, üniversite eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın Flüt bölümü’nde tamamlayarak mezun oldu. Oyunculuk ve sahne sanatları alanında Ayla Algan’dan eğitim gören Oya Unustası, aslen İzmir Buca'lıdır. Baba tarafı Bulgaristan göçmeni, anne tarafı ise Selanik göçmeni olan Oya Unustası, 173 cm boyunda ve 50 kilo ağırlığındadır. 2013 tarihinde sunuculuğunu Ceyda Düvenci ve Murat Yıldırım’ın gerçekleştirdiği, Rüveyda Öksüz’ün birinci olduğu Miss Turkey Güzellik yarışmasında ilk 20’ye giren finalistlerden oldu.

Sugay Hatun kimdir? - Resim : 2

2015 yılında Kanal D ekranlarında yayın hayatına başlayan Kalbim Ege’de Kaldı adlı dizisde Alper Saldıran (Mustafa) ile birlikte Zeliş rolünde baş rol üstlenmiştir. 2014 yılında ATV ekranlarında yayınlanan “Beyaz Karanfil” adlı dizide Nergis rolünü canlandırmıştır. Bu dizide Kenan Çoban (Zülfü), Hakan Boyav, Ali Sürmeli (Osman), Okan Turan, Çağlar Ertuğrul (Başar) ve Chloe Loughnan (Berrak) gibi isimlerle baş rol üstlenmiştir. 2018 tarihinde ATV ekranlarında yayın hayatına başlayan "Masum Değiliz" adlı dizide Ceyda karakterini canlandırdı. Yine bu dizide Uraz Kaygılaroğlu, Damla Sönmez, Aras Aydın, Ushan Çakır, Oya Unustası ve Sercan Badur ile birlikte rol aldı.

OYA UNUSTASI’NIN YER ALDIĞI FİLM VE DİZİLER

2018 - Masum Değiliz (Ceyda Koruhan) (TV Dizisi)

2015 - Kalbim Ege'de Kaldı (Zeliş Gıpgıp) (TV Dizisi)

2014 - Beyaz Karanfil (Nergis) (TV Dizisi)

2013 - Sevdaluk (Gülben Gedik) (TV Dizisi)

2011 - İzmir Çetesi (Duru) (TV Dizisi)

2010 - Kaybedenler Kulübü (Bardaki Kız)(Sinema Filmi)

Diriliş Ertuğrul Konusu
TRT’nin en önemli yapımlarından olan Diriliş Ertuğrul’da ; Moğollar ile zorlu mücadele veren Ertuğrul Bey’in hikayesini konu ediniyor. Ertuğrul Bey vatan toprağını genişletmek ve Türklerin güvenliğini sağlamak için kutlu bir davanın peşine düşer. Bu davada ona inanarak biat eden Kayı Boyu ile zorlu bir mücadeleye başlar. Bu mücadelede kardeşlerinden, evinden , yurdundan ayrı kalmayı göze alan Ertuğrul Bey, Karacadağ sınırına kadar ulaşır. Karacadağ obasında Ertuğrul Bey’i bambaşka bir hayat bekler. İhtiras, ihanet, entrikalar içinde vatanını korumaya çalışan Ertuğrul Bey ve Kayı boyunun şanlı hikayesi gururumuzu kabartıyor.

Diriliş Ertuğrul Oyuncuları

Ertuğrul Gazi ( Engin Altan Düzyatan ) : Kayı boyunun sultanı Ertuğrul Gazi , Süleyman Şah’ın ikinci oğludur. Küçük bir çocukken nasıl cesaretliyse büyüdükçe de bu cesareti katlanarak artmıştır. Bir sultan kadar yiğit, bir savaşçı kadar güçlü olan Ertuğrul ; sevdiklerine karşı ise sevecen ve merhametlidir. Kurduğu imparatorluk hayali için, cenkten cenge atılmayı, bu uğurda yaralanmayı hatta ölmeyi dahi göze alacak kadar cesurdur.

Günalp Bey ( Engin Öztürk ) : Emir Saadettin Köpek’in Karacahisar Kalesi’ndeki temsilcisi olarak görev yapıyor. Sultan Alaaddinin fermanı ile Karacahisar Kalesinin geri verilmesinin ardından Günalp Bey, kalenin yönetimini devralıyor. Günalp Bey acımasız ve gaddar bir adamdır. İlk iş olarak Ertuğrul Bey’in askerlerini idam ettirmeye çalışır. Ertuğrul Bey ve Günalp Bey kale için karşı karşıya gelir ve büyük bir güç savaşı başlar.

Ares ( Cemal Hünal ) : Bizans İmparatorluğunun en önemli komutanlarından biri olan Ares çok cesaretli ve saldırgan biridir. Hristiyanlık dinine de körü körüne bağlı olan Ares keskin zekası sayesinde Ertuğrul Bey’in başına bela olur. Ares ve Ertuğrul Bey , Karacahisar kalesinin fethi içind efalarca karşı karşıya gelir.

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.