Sufle’yi Anneler Mi Kızlar Mı Daha İyi Yapar? Bu Tarifle Kızlar Annelerini Geçecek! İşte O Muhteşem Tarif

Sufle denildiğinde herkesin aklına ilk olarak çikolatalı sufle gelebilir. Sufle sadece çikolatalı olmak zorunda değil. Beyaz çikolatadan, peynirden, ıspanaktan bile sufle yapılabilir. Sıcak sütün yanına şöyle çikolatalı sufleye ne dersiniz.

Sufle denildiğinde herkesin aklına ilk olarak çikolatalı sufle gelebilir. Sufle sadece çikolatalı olmak zorunda değil. Beyaz çikolatadan, peynirden, ıspanaktan bile sufle yapılabilir. Sıcak sütün yanına şöyle çikolatalı sufleye ne dersiniz. Oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Aynı şekilde tadı da. Cafelerde ve pastanelerde satılan sufleleri aratmayacak bir tarif.

Sufle’yi Anneler Mi Kızlar Mı Daha İyi Yapar? Bu Tarifle Kızlar Annelerini Geçecek! İşte O Muhteşem Tarif

Malzemeler

  • 50 gram bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yumurta sarısı
  • 6 yumurta beyazı
  • 1 tutam tuz
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krema
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Sufle’yi Anneler Mi Kızlar Mı Daha İyi Yapar? Bu Tarifle Kızlar Annelerini Geçecek! İşte O Muhteşem Tarif - Resim : 2

Yapılışı

220 derece altlı üstlü fırın çalıştırılır. 200 gram bitter çikolata benmari usulü eritilir. Ardından küçük bir tencereye 2 su bardağı süt ve 2 yemek kaşığı un eklenir. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Muhallebi kıvamına gelince 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 paket vanilin ekleyip altı kapatılır. Karıştırarak soğumasına yardımcı olunur.

Sufle’yi Anneler Mi Kızlar Mı Daha İyi Yapar? Bu Tarifle Kızlar Annelerini Geçecek! İşte O Muhteşem Tarif - Resim : 3

Yumurtalar beyaz, sarı şeklinde ayrı ayrı kaplara alınır. 4 yumurta sarısı çırpılarak soğuyan muhallebin üzerine dökülür ve ardından benmari usulü eritilmiş olan çikolata da muhallebinin olduğu kaba alınarak çırpılır. Pişirme kâğıdı 4 de bölünür. Sufle kapları ve pişirme kapları tek taraflı olarak yağlanır. Sufle kaplarının etrafına 4 de bölünmüş ve yağlanmış pişirme kağıtları dolanır. Bir ip yardımı ile sıkıca bağlanır. 6 yumurta beyazı geniş bir kaba alınıp köpük köpük oluncaya kadar çırpılır.

Sufle’yi Anneler Mi Kızlar Mı Daha İyi Yapar? Bu Tarifle Kızlar Annelerini Geçecek! İşte O Muhteşem Tarif - Resim : 4

Yumurta beyazları köpürüp ve renk değiştirince 1 tutam tuz eklenir. Ardından yumurta beyazlarının olduğu kaba şeker eklenerek tekrar çırpılır. Daha önce hazırlanmış çikolatalı karışımın içerisine yumurta beyazlarını dökerek yavaş yavaş karıştırılır. Sufle kaplarına karışımlar eşit miktarda dökerek daha önce ısıtılmış fırına atılır. 25 dakika sonra sufleler fırından çıkarılarak, üzerine pudra şekeri dökülür.

Sufle’yi Anneler Mi Kızlar Mı Daha İyi Yapar? Bu Tarifle Kızlar Annelerini Geçecek! İşte O Muhteşem Tarif ile ilgili etiketler sufle
GÜNÜN VİDEOSU

Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn, önce tehdit edildi sonra darp edildi!

Zor günler geçiren 1.'lig ekiplerinden Sakaryaspor’un kulüp Başkanı Gökhan İn saldırıya uğradı. Alacak verecek meselesi yüzünden olduğu iddia edilen tartışmada Gökhan İn'in saldırıya uğradığı anlar kameraya yansıdı.