Su orucu nasıl tutulur? Neler yapılması gerekir? 1,3,5 günlük su orucu nasıl yapılır?

Su orucu nasıl tutulur haberimizde. Vücudu toksinlerden arındırmanın en iyi yollarından biri de açlık veya su orucu tutmaktır. Kısa vadeli kalori kısıtlaması doğru şekilde uygulandığında daha uzun ve sağlıklı bir hayat yaşamana yardımcı olabilir ama oruç tutmak aynı zamanda tehlikeli de olabilir. Peki, açlık orucunda neler yapılması gerekir?

Su orucu nasıl tutulur merak ediliyor. Çok besin tüketenlerin vücudunda atıklar birikir, biriktikçe çürümeye başlar, kanı kirletir. Dolayısıyla cilt rengi bozulur, aşırı kilo almakla beden çirkinleşir, zihin körelir, fikirler sığlaşır; idraksizlik ve gafillik galip gelir. Peki, açlık orucunda neler yapılması gerekir?

SU ORUCU NASIL TUTULUR?

1 Günlük Su Orucu nasıl yapılır?

Haftanın herhangi bir günü tutulabilen bu oruç için en uygun günler, sünnet olan Pazartesi ve Perşembe’dir. Pazartesi günü tutulacak 1 günlük, yani 36 saatlik açlık orucu şu şekilde yapılır:

Pazar akşamı saat 19:00’dan itibaren hiçbir şey yenmez.
Yatmadan önce sinameki ya da magnezyum sülfat gibi bir müshil içilir.
Pazartesi sahurda bir şey yenmez, büyük abdeste çıkmak için 1 bardak su içilir ve oruca başlanır.
Kabızlık sorunu olanlar lavman da yapabilir.
Bağırsakların çalışmasında problem yoksa 1 günlük ve 3 günlük oruçta lavman yapmaya ve ya sinameki içmeye gerek yoktur.
İftarda 1-3 yudum su ile oruç açılır, başka hiçbir şey yenmez.
Fakat susayan istediği kadar su içebilir.
Salı sabahı saat 07:00’de meyve suyu içerek 36 saatlik oruç tamamlanır.
Gün boyu yalnızca meyve suyu içilir, meyve veya salata yenir,
Akşama yakın tek çeşit yemek yenebilir.
Oruç tatlıyla veya yemekle açılmaz. Tatlı ile açmak, pankreasa zarar verebilir, yemek ile açmak bağırsak burkulmasına yol açabilir.

1 günlük oruca devam etmek isteyen, değiştirmeden hep aynı gün tutmalıdır. Çünkü vücut aynı gün tutulan oruca kolay alışır, oruç günü geldiğinde iştah kendiliğinden kesilir, oruç rahat geçer.

Farklı günlerde tutulan oruçta, vücut şaşırır, iştah kesilmez, oruç daha zor geçer. Çocuklar ve gençler oruca kolay alışır ve kısa zamanda hastalıktan arınır.

Haftada 1 gün oruç tutan ve beslenme kurallarını bozmayan hastalık yüzü görmez. Akıllı insan, hastalıklardan ömür boyu korunabilmek için haftada 1 gün oruç tutmayı ihmal etmez.

Yaşlıların gençler kadar kolay sağlığına kavuşması mümkün değildir. Onlar bütün temizlemeleri yaptıktan sonra 1 günlük oruca devam etmelidir.

3 Günlük Açlık Orucu nasıl yapılır?

Açlığın ilk günü, aynı 1 günlük açlıkta olduğu gibi, sahurda su içilir,
Sonra iftar ve sahurda bir şey yemeden 3 gün arka arkaya oruç tutulur.
4. gün yani orucun sonunda önce meyve suyu, sonra meyve, daha sonra salata yenir, yalnızca akşam sebze yemeği yenebilir.
Hastalığı ağır olan, 3 günlük orucu 7 gün arayla 7-21 defa yapmalıdır.

3 günlük orucun kanser dahil bütün hastalıklara büyük faydası vardır.

10 Günlük Su Orucu nasıl yapılır?

Dioksinler, ftalatlar, aspartam ve Ti02 birikintilerinin dokulardan atılması; tümör, ağır kemik hastalıkları, ruhsal hastalıklar;epilepsi ve MS gibi nörolojik hastalıklar, kalp-damar hastalıkları gibi ağır hastalıkların iyileşmesi 10 gün aç kalmadan mümkün değildir.

Çünkü yukarıda anlatıldığı gibi açlığın etkisi sadece 5-7. günden sonra hücrelere iner ve bozulan hücreleri iyileştirmeye veya parçalamaya başlar.

Oruca başlamadan önceki gece yatmadan önce öğütülmüş sinameki ve-ya magnezyum sülfat alınır,
Sahurda 1-2 bardak su içilir. İstenirse magnezyum sülfat sahurda içilir.
Bağırsaklar boşaltılamazsa lavman yapılır çünkü oruç sırasında bağırsaklar temiz olmalıdır.
İlk 3 gün iftarda 1-3 yudum, çok istenirse, istenildiği kadar su içilebilir,
3 gün sonra iftar ve sahurda istenildiği kadar su içilebilir. İçilen suyun kalitesi çok önemlidir.
Günde 1 -2 defa soğuğa yakın ılık su ile gusül abdesti alınır.
Ne abdest, ne de içmek için sıcak su kullanılmamalıdır, çünkü açlıkta mide bezleri çalışmaz ve enzim üretmez. İçilen veya gusülde kullanılan sıcak su mide bezlerini çalıştırabilir ve mide bezleri mide suyu üretmeye başlayabilir. O zaman insan orucu açmaya mecbur kalır.

Oruç esnasında yaşanabilecekler

Açlıkta farklı yerlerde ağrılar,
Ateş,
Titreme,
Kusma,
İshal olabilir,
Şeker ve tansiyon düşebilir.
Bunların hepsi normaldir ve iyileşme işaretidir. Bu, vücudun, kendi durumuna göre ihtiyacı olanı ayarlamasıdır, ona müdahale etmemek gerekir. Bunlardan herhangi biri veya birkaçı ile karşılaşıldığı zaman su lavmanı yapılır. Lavman ile atılanlar çok miktarda ise açlık orucu boyunca iki günde bir lavman yapmaya devam edilir.

10 günlük orucu, konuyu bilen bir hekim kontrolünde yapmak daha kolaydır.

kaynak:havadiskıbrıs

Su orucu nasıl tutulur? Neler yapılması gerekir? 1,3,5 günlük su orucu nasıl yapılır? ile ilgili etiketler oruç su orucu nasıl tutulur
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.