Spor yazarlarının gözünden Fenerbahçe-Sevilla karşılaşması! 'Fatura Jorge Jesus'a kesilir'

Fenerbahçe, dün akşam UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu rövanş maçında Sevilla'yı Kadıköy'de ağırladı. İspanya'da 2-0 mağlup olan Fenerbahçe, kendi sahasında rakibini 1-0'lık skorla yendi. Fakat sarı lacivertlilerin bu skoru üst tura çıkmalarına yetmedi ve Avrupa'ya veda edildi. Fanatik yazarları Fenerbahçe'nin hüzünlü vedasını köşe yazılarında değerlendirdi. İşte detaylar...

Fenerbahçe- Sevilla karşılaşması hem Türk hem de İspanyol basınında çok konuşuldu. Fanatik yazarları kritik karşılaşmayı değerlendirdi. İşte yazarların gözünden Fenerbahçe-Sevilla karşılaşması...

Fenerbahçe rakibini 1-0'lık skorla yendi. Fakat bu galibiyet üst tura çıkmaya yetmedi. Fenerbahçe, Avrupa'ya veda etmek zorund kaldı.

JORGE JESUS: SKORU TERSİNE ÇEVİREMEDİK 

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, maçın ardından açıklama yaparak oyuncularının iyi bir maç çıkardığını ifade etti ve “Takımın gösterdiği performansından dolayı gurur duyuyorum. İyi maç çıkardıklarını düşünüyorum ama Sevilla’daki dezavantajlı skordan dolayı turu geçemedik, skoru tersine çeviremedik. Avrupa’da üst seviye takım performansı gösterdik. Üzgünüz ama performanstan dolayı memnunum. İyi performans sergiledik, kaliteli futbol sergiledik ama istediğimiz gibi gitmedi, tur atlayamadık” şeklinde konuştu.

Spor yazarlarının gözünden Fenerbahçe-Sevilla karşılaşması! 'Fatura Jorge Jesus'a kesilir'

JORGE SAMPAOLİ: TURU GEÇMEYİ HAK ETTİK 

Sevilla Teknik Direktörü Jorge Sampaoli, mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Turu geçmeyi hak ettiklerini belirten Jorge Sampaoli, “Burada oynamak çok zordu ama iyi reaksiyon verdik. İlk yarıyı penaltıdan yediğimiz gol sonucunda geride kapattık. İkinci yarı daha iyi bir performans sergiledik. Hak ettiğimizi düşünüyorum. Turu geçmek için her şeyi denedik” dedi. Jorge Sampaoli, "İki takım arasında oynanan 4 devre sonunda kaçını siz, kaçını Jorge Jesus kazandı" sorusuna, "İlk yarıları Fenerbahçe, ikinci yarıları biz kazandık. 2-2 diyebiliriz." diye yanıt verdi.

Spor yazarlarının gözünden Fenerbahçe-Sevilla karşılaşması! 'Fatura Jorge Jesus'a kesilir' - Resim : 2

SPOR YAZARLARI MAÇI DEĞERLENDİRDİ

Fenerbahçe’nin galibiyet almasına rağmen Avrupa sahnesine veda ettiği Sevilla karşılaşmasını Fanatik yazarları köşe yazılarında değerlendirdi. İşte yazarların gözünden Fenerbahçe- Sevilla karşılaşması...

ACI SON - FAİK ÇETİNER 

Fenerbahçe’nin rövanş maçına çıkan 11’i yine sürprizler doluydu. 3 stoper (Serdar, Samet, Szalai) uzun zamandır oynamayan İsmail Yüksek ve kapalı kutu Oosterwalde sahadaydı. Zajc ve Arda Güler, Jesus’tan formayı kapmışlardı. Kafamızda çokça soru işaretleri ile maçı izlemeye koyulduk. Fenerbahçe 3-5-2‘yi oynamaya çalışıyordu. Ortanın kanatları sağda Ferdi’ye solda Oosterwolde’ye teslim edilmişti. Ferdi defansif ve ofansif görevlerini yerine getirirken, yeni transfer bocalıyordu. Sevilla 5’li defans oynuyor, kendi sahasında tam takım kapanıyor ve ani atak kovalıyordu. Fenerbahçe çok adamla kapanan rakip duvarı aşmakta zorlanıyordu.Çünkü becerili ve yaratıcı ayakların çoğu kulübedeydi. Devre biterken sahneye yine Ferdi çıktı, penaltı yaptırdı, Valencia golü attı, tribünlere çoşku, sahadakilere ümit ve moral geldi. Jesus devre arası, kulübedekilere müracaat etmedi.

FATURA JESUS'A KESİLİR

Arda Güler maça renk kattı, Ferdi dinamo gibi çalıştı, Valencia kale önlerinde gözükmeye başladı. Sakatlanan Batshuayi’nin yerine giren King’in kale önü cömertliği devam etti. Sevilla, bu bölümde sadece defans yapıp, tempoyu düşürmeye çalışıyordu. Jesus’un ilk hamlesi son 15 dakikada geldi. Zajc’ı dışarı alıp, Mert Hakan’ı oyuna aldı. Son 10 dakika hamleleri ise Rossi, Pedro ve Emre Mor oldu (Geciken hamleler diyebiliriz) Sonrası mı? Fenerbahçe’nin cömertliği devam edince, doğru dürüst gol pozisyonu bile bulamayan Sevilla hak etmediği turu geçti. Elenmeyi hiç hak etmeyen Fenerbahçe ise acı sonla baş başa kaldı. Fatura kime çıkacak derseniz, büyük bir bölümünü Jesus öder derim.

YAZIK OLDU - SERKAN AKCAN 

Sevilla’ya karşı yine 3’lü bir savunma tercih eden Jesus, Ferdi’yi en formda olduğu sağ bekte, Oosterwolde’yi solda kullandı. İlk yarı Fenerbahçe oyunu domine ederken Arda, İsmail ve Ferdi beklentilerin üstünde oynadılar. Bir ara öylesine kendilerini kaptırdılar ki, sanki top sahada sadece bu üçü arasında oynanıyor gibiydi. Arda Güler, belli ki Alex de Souza’nın maçlarını izleyerek hazırlanmış bu maça. En az onun kadar teknik, göz kamaştırıcı ve yürekliydi. İsmail Yüksek, aylar sonra ilk kez oynamasına rağmen Arda ve Ferdi’nin destekleriyle ilk yarının en iyilerinden biriydi. Faulsüz toplar kazandı, Arda Güler’in arkasını topladı, Ferdi ile sahanın sağ kanadında ikili oyunlarla topu kaleye taşıdı. İlk 45 dakikada en dikkat çekici detaylardan biri Fenerbahçe’nin Oosterwolde’yi kullandığı sol kanattan neredeyse hiç gitmemesi, topu oraya hiç çevirmemesiydi. Nitekim Sevilla, Avrupa Ligi tarihinde ilk kez bir maçın ilk yarısını rakip ceza sahasında topla buluşamadan bitirdi.

Jesus, maçtan önce riskten bahsetmesine rağmen ikinci yarının başında Serdar Aziz’i kenara alıp sahaya fazladan bir ofansif hamle yapabilirdi. Ama Jesus riski sarı kartlı Serdar Aziz’i sahada 84’e kadar tutarak aldı. Jesus’un yapmadığı değişiklik yetmezmiş gibi bir da ritmini bulmuş takımı sahaya yabancı madde atan kale arkası tribünleri durdurdu. Bu sayede tam da Sevilla’nın istediği kıvamda bir son yarım saat izledik. Fenerbahçe çok daha farklı kazanma ve tarih yazma fırsatı ayağına kadar gelmişken bunu geri tepti. Üzücü bir klişe ama maalesef yazık oldu.

KAÇINILMAZ SON - ERMAN ÖZGÜR 

Fenerbahçe, Jesus'un uzun süre sonra yaptığı farklı oyuncu seçimlerini aynı anda içinde barındırdığı bir 11 ile başladı maça. Bu 11, maçın ilk yarısında enerjisi yüksek ama çok iyi kapanan Sevilla'yı açmakta ise çok zorlandı. Özellikle topla rakip kaleden uzak bölümde oynamasına rağmen Sevilla kalesine yaklaştıkça sert savunmayla karşılaştığında sadece sağ kanadı kullanma çabası, sol kenardan hücum edilemeyişi, Batshuayi'nin erken sakatlığı ve duran top kazanılamaması sıkıntıyı yarım saat boyunca gittikçe büyüttü. Ancak Arda-Ferdi organizasyonu ile bu kısır döngüyü bozan Fenerbahçe, kazanılan penaltıda Valencia ile golü bularak ilk yarıda istediğini almayı başardı. Valencia hemen golün ardından yakaladığı fırsatı gol yapsa tadından yenmez bir skoru erkenden yakalayacaktık ama olmadı. 2. yarıya bu golün de etkisiyle Fenerbahçe iyi başladı. Arda'nın sazı eline aldığı 10 dakikada Valencia, King ve Arda ile yakalanılan fırsatlar kaçtı.

İLK MAÇI MUMLA ARADI 

Her şey çok iyi giderken, Sevilla'nın yapamadığını Fenerbahçe taraftarı yaptı. Attıkları maddelerle takımlarının temposunu düşürüp oyunu soğuttular. Fenerbahçe için oyun temposu tekrar arttığında yine Valencia ve Zajc denemeleri sonuç getirmedi. Sevilla'nın kalesine gelmesine izin vermeyen Fenerbahçe'nin tek eksiği goldü. Bu gol için Jesus son bölümde riskli bir hamle yaparak 4'lü savunmaya da döndü. Ancak Samet de bu bölümün tek pozisyonunu heba edince kaçınılmaz son geldi. Fenerbahçe ilk maçın iyi oynadığı bölümünde kaçırdığı fırsatları mumla aradığı Sevilla eşleşmesini çok iyi oynadığı bir rövanş maçına rağmen elenerek tamamladı. Teselli olur mu bilmem ama İsmail ve Arda performansları tecrübesiz (!) olmalarına rağmen gecenin en iyi ayrıntısıydı.

AVRUPA GİTSİN AMA JESUS KALSIN! - MEHMET ALİ SABUNCU 

2-0'ın rövanşında çeyrek finale kalma adına Fenerbahçe, Sevilla'yı Kadıköy'de ağırladı. Kadroda Oosterwolde, İsmail ve Arda'nın olması dikkat çekti. Gelelim maçın anlatımına; Olmadı... 3'te Ferdi sağdan kaleye ortaladı, kademede Gudelj vardı. İki dakika sonra Batshuayi çaprazdan denedi, olmadı. 21'de King'den önce kale önünde Dmitrovic golü önledi. 33'te Zajc aşırttı, Dmitrovic topu kaptı. 40'ta eski Galatasaraylı Telles topu ceza alanında elle kesti, 'VAR' destekli penaltıyı Valencia kullandı: 1-0. Devre tek golle bitti. 49'da Arda Güler inanılmaz bir şut çekti, uzaktan şutladı, korku saldı ama ikiyi atamadı. Bir dakika sonra King dönerek şutladı ama yine olmadı. 54'te Valencia uzaktan denedi, olmadı. 70'te Zajc boş kaleye atamadı. 90+6'da İspanyollar'ın şutu direkten döndü... Olmadı, skor yetmedi ve Fenerbahçe Avrupa'ya veda etti.

JESUS KALSIN KAHVECİ GİTSİN! 

Yapmayın, ne yapın edin hocayla anlaşın. Paranız mı yok gidin kredi alın ama Jesus ile anlaşın. Bazı futbolcu hataları var ama bir kaç maç haricinde kötü futbol var mı? Bakın Brezilya basını hocayı yazdı bile... Dikkatli olun, başa dönmek çok zaman kaybettirir. Son zamanlardaki en iyi transferi yapmış olursunuz ama hoca kalırsa. Sonra böyle hocaları bulamazsınız. Bu arada kötü olduğu için çok eleştiriyoruz ama haklıyız... Eyy İrfan Can, nerdesin. Aldığı paraya göre böyle maçta 11'de yoksa... Rakiplere giderse de hiç üzülmem. Bu arada keşke Türk hakemleri Oliver'in onda biri olsa.

Spor yazarlarının gözünden Fenerbahçe-Sevilla karşılaşması! 'Fatura Jorge Jesus'a kesilir' ile ilgili etiketler Fenerbahçe Sevilla