Sözleşmeli Öğretmenlik Boş Kontenjanlar! 2022 Sözleşmeli Öğretmenlik Branş Dağılımı Listesi

Sözleşmeli Öğretmenlik atama sonuçları için heyecanlı bekleyiş başladı. Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adayların tercih sonuçları açıklanacak. Adaylar şimdiden Sözleşmeli Öğretmenlik boş kontenjan listelerini merak eder oldu. İşte, 2022 Sözleşmeli Öğretmenlik kontenjan listeleri…

Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları için son aşmaya geçildi. Sözleşmeli öğretmen atama kontenjanları ve branş dağılımı listesi MEB tarafından yayınlanırken 15 bin öğretmen atamasının yüzde 50'sinin İstanbul’a yapılacağı belirtildi.

Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları 31 Ocak Cuma sabahında açıklanacak.

Sözleşmeli Öğretmenlik atamaları nasıl yapılacak?

1. Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecektir.

2. Sözlü sınav puanının eşitliği halinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınır; eşitliğin devamı durumunda diploma tarihi itibariyle önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana, eşitliğin bozulmaması durumunda ise sınav sonucu yeni açıklanan adaya öncelik tanınır.

Sözleşmeli Öğretmenlik Boş Kontenjanlar! 2022 Sözleşmeli Öğretmenlik Branş Dağılımı Listesi

Sözleşmeli Öğretmenlik Atama Kontenjanları 2022

Branş ve kontenjan dağlımı, öğretmen doluluk oranı ve ihtiyaç duyulan alanlar göz önünde bulundurularak yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in de sürekli dile getirdiği gibi temel eğitim alanına öncelik verildiği gözlemlendi. Bu kapsamda en çok atama yapılacak alanlar sırasıyla 2 bin 175 kontenjanla sınıf öğretmenliği, bin 755 kontenjanla özel eğitim öğretmenliği ve bin 302 kontenjanla okul öncesi öğretmenlik oldu.

Öte yandan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği için bin 30, ilköğretim matematik öğretmenliği için bin 1, İngilizce öğretmenliği için 857, rehberlik öğretmenliği için 804, matematik öğretmenliği için 733, fen bilimleri öğretmenliği için 702, Türkçe öğretmenliği için 698, Türk dili ve edebiyatı öğretmenliği için 501, beden eğitimi öğretmenliği için 39'u milli sporcu olmak üzere 390 kişilik kontenjan oluşturuldu. Öğretmenlik için atamaya esas teşkil eden 110 alandan her biri için de kontenjan verildi.

Sözleşmeli Öğretmenlik Boş Kontenjanlar! 2022 Sözleşmeli Öğretmenlik Branş Dağılımı Listesi - Resim : 2

Sözleşmeli Öğretmenlik Boş Kontenjanlar! 2022 Sözleşmeli Öğretmenlik Branş Dağılımı Listesi - Resim : 3

Sözleşmeli Öğretmenlik Boş Kontenjanlar! 2022 Sözleşmeli Öğretmenlik Branş Dağılımı Listesi - Resim : 4

Sözleşmeli Öğretmenlik Boş Kontenjanlar! 2022 Sözleşmeli Öğretmenlik Branş Dağılımı Listesi - Resim : 5

Sözleşmeli Öğretmenlik Boş Kontenjanlar! 2022 Sözleşmeli Öğretmenlik Branş Dağılımı Listesi ile ilgili etiketler sözleşmeli öğretmenlik atama kontenjan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.