Sözleşmeli öğretmenlik 2019 taban puanları!

Sözleşmeli öğretmenlik 2019 taban puanları! 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için, Milli Eğitim Bakanlığınca önemili bir duyuru yapıldı. MEB taban puanlarını açıkladı. İşte Sözleşmeli öğretmenlik 2019 taban puanları! Detaylar haberimizde...

Sözleşmeli öğretmenlik 2019 taban puanları! Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinde 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için sözlü sınava çağrılan aday sayıları ve adaylara ait KPSS taban puanları duyuruldu. Peki sözleşmeli öğretmenlik taban puanları nedir? Detaylar haberimizde...

Sözleşmeli öğretmenlik 2019 taban puanları!

Gıda teknolojisi, 92 puan ile en yüksek taban puana sahip olan branş oldu.

Taban puanlarına ise MEB Personel Genel Müdürlüğünün "http://personel.meb.gov.tr/" internet adresinden ulaşılabilirsiniz.

SÖZLÜ SINAV TARİHLERİ NE ZAMAN?

Sözlü sınav sonucunda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılarak sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkını sağlayacak. Bu adaylar, en fazla 20 eğitim kurumu için elektronik ortamda tercih işleminde bulunacaklar.

Tercihler, aynı il veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecek. Tercihler, herhangi bir il veya ilçe milli eğitim müdürlüğüne onaylatılacak.


Başvuru takvimine göre ise sözlü sınavlar 12-30 Haziran'da yapılırken sonuçları ise 4 Temmuz'da açıklanacak.

Sözlü sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar, 8-10 Temmuz'da alınacak ve 16 Temmuz'da sonuçlandırılacak.

Sözleşmeli öğretmenlik 2019 taban puanları! ile ilgili etiketler 2019 sözleşmeli öğretmenlik
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.