Sözleşmeli öğretmenler için tercih ekranı açıldı...

Sözleşmeli öğretmenler için başvurular bugün başladı... Milli Eğitim Bakanlığı da adaylar için tercih ekranını açtı... Tercih başvuruları 17 Temmuz'a kadar yapılabilecek... Atamalar ise 19 Temmuz'da gerçekleşecek...

Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin 127 sözleşmeli öğretmen alımı için tercih başvuruları başladı. Tercih başvuruları 17 Temmuz'a kadar yapılabilecek... Atamalar ise 19 Temmuz'da gerçekleşecek...

İşte tercih başvuru ekranı ve öğretmen alım süreci ile ilgili detaylar.

MEB TERCİH EKRANI AÇILDI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından daha önceden yapılan başvuru takvimi açıklamasında 20 bin 127 sözleşmeli öğretmen alımı için 10-17 Temmuz tarihleri arasında başvuruların alınacağı belirtildi. Yüz binlerce adayın büyük bir sabırsızlıkla beklediği atama tercih duyurusu ise Milli Eğitim Bakanlığından geldi. Bakanlık tarafından yapılan son dakika açıklamasında başvurular için tercih ekranının açıldığı belirtildi.

2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında alınan puanlara göre yapılacak başvurularda sıralamaya giren adaylar, sözlü sınav için çağrılmıştı. 2017 yılında yapılacak ilk öğretmen ataması için sözlü sınavlar da süreç devam derken yapıldı. Sözlü sınavların da tamamlanması ile birlikte adaylar atama için tercihlerin alınmasını beklemeye başladı.

Beklenen duyuru bugün Milli Eğitim Bakanlığından geldi. Bakanlık tarafından ilkatama.meb.gov.tr adresi üzerinden yapılan açıklamada başvuru ekranı adaylar için açıldı ve tercihler alınmaya başladı.

KAÇ TERCİH YAPILACAK?

Tercih ekranının adayların erişimine açılması ile birlikte adaylar, okul tercihlerini yapmaya başladı. Tercih başvuruları için öğretmenlere 20 tercih hakkı verildi. Kadrolu alımlarda 40 olarak sunulan tercih hakkı sözleşmeli öğretmen alımında 20'ye indirildi.

TERCİH TARİHLERİ

MEB 20 bin 127 sözleşmeli öğretmen alımı için tercih işlemleri başlamış olup tercihler için son tarih 17 Temmuz 2017 Pazartesi günü olarak belirlendi.

TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

Sözleşmeli öğretmenllik atama tercih sayfasına ulaşmak için Tıklayın...

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sözleşmeli Öğretmenlişk başvuru sonuçları başvuruların sona ermesinin ardından 19 Temmuz günü adaylara duyurulacak.

Sözleşmeli öğretmenler için tercih ekranı açıldı... ile ilgili etiketler MEB sözleşmeli öğretmen