Sözcü'nün Ekrem İmamoğlu ambargosunda yeni iddia: İmamoğlu zabıta mı gönderdi?

Sözcü gazetesinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na uyguladığı haber ambargosu sonrasında yeni bir iddia gündeme geldi. İddiaya göre imar haberlerinin ardından Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay'ın annesinin evine "Hakkınızda ihbar var" denilerek zabıta ekibi gönderilince bu gerilimin fitili ateşlendi.

Sözcü ve Ekrem İmamoğlu arasındaki medya krizi sonrasında ortaya atılan iddialara bir yenisi daha eklendi. 

ZABITA EKİBİ GÖNDERİLMİŞ

İddiaya göre imar haberlerinin ardından Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay'ın annesinin evine "Hakkınızda ihbar var" denilerek  zabıta ekibi gönderilince İBB/İmamoğlu haberlerinin gazeteye girmemesi kararlaştırıldı.

 

SÖZCÜ: İMAMOĞLU İLE PROBLEMİMİZ VAR

Sözcü Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz'ın da, "İmamoğlu ile yaklaşık iki aydır bir problemimiz var. Bize ne yaptığını kendisine sorun. Ne yaptığını duysanız gazeteciler olarak sizin de çok ağırınıza gider, bize hak verirsiniz. Gazetenin üzerinden, gerçek bir haberin üzerinden yapılan bir hareket söz konusu. Bir haberciden intikam almak için gazeteye yapılan bir hareket var. Çok yanlış şeyler" sözleriyle belediyenin zabıta baskınını kastettiği belirtiliyor.

Sözcü'de İmamoğlu'na haber ve fotoğraf ambargosu kararının Burak Akbay'dan geldiği iddia edildi. 

İsmail Şahin’in 11 Haziran’da  ”İBB’nin Levent’teki arsa satışında sürpriz isimler” ve 28 Temmuz’da yayımlanan ”İmar planı iptal edilen Etiler Polis Yüksekokulu arazisinde inşaat devam ediyor!” başlıklı haberlerinin İmamoğlu ve Sözcü gazetesi arasındaki gerginliklerin başlamasına neden olduğu iddia edilmişti.

Sözcü'nün Ekrem İmamoğlu ambargosunda yeni iddia: İmamoğlu zabıta mı gönderdi? ile ilgili etiketler Sözcü Ekrem İmamoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.