Sözcü'nün "ekonomik kriz" gerekçesi yalan çıktı!

Sözcü gazetesi, ekonomik sorunları bahane ederek içlerinde Toker, Ahmet Takan, Hüsnü Mahalli, Sinan Meydan gibi ağır top isimlerin de bulunduğu 40'tan fazla kişiyi işten çıkardı. Gazeteci Sinan Meydan ise sosyal medya hesabından aylık 13 bin TL telif parası aldığını açıkladı. Sinan Meydan'ın eşi ise sosyal medya hesabından "Ödenen bedeli ödeyemeyeceklerini söyleselerdi bedava da yazardı."ifadelerine yer verdi.

CHP medyası olarak bilinen Sözcü, Çiğdem Toker, Ahmet Takan, Hüsnü Mahalli, Sinan Meydan gibi ağır top isimlerle birlikte editörlerin de işine son verdi.

 

İşten çıkarmaya neden olarak da "ekonomik sebepler" bahanesi belirtildi. Bu kararı sonrasında Sözcü, okurları tarafından sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutuldu. 

ALDIĞI ÜCRET GÜNDEM OLDU

Gazeteci Sinan Meydan ise sosyal medya hesabından "Ekonomik gerekçeye gelince, Şubat 2022'den beri aylık 13 bin TL telif alıyordum. İşime,ülkeme,okurlarıma saygıyla gerekirse ücretsiz de yazardım.Cumhuriyetin yüzüncü yılında giderken sayfamı korumak önemliydi,olmadı.Yazmaya, anlatmaya devam edeceğim. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerini kullandı. 

"BEDAVA DA YAZARDI"

Usta kalemin aldığını açıkladığı ücret sosyal medya kullanıcıları tarafından az bulunurken Sinan Meydan'ın eşi Özlem Meydan bir sosyal medya kullanıcısına verdiği cevapla dikkat çekti. Meydan şu ifadeleri kullandı:

"Ekonomik kısmını düşünseydi çoktan bırakırdı.Haftada üç gün emek veriyordu yazılara.Sinan'ın tek derdi bir fikir cephesi oluşturmaktı.Ödenen bedeli ödeyemeyeceklerini söyleselerdi ,bedava da yazardı."

Sözcü'nün "ekonomik kriz" gerekçesi yalan çıktı! - Resim : 2

"EKONOMİK KRİZ" AÇIKLAMASI BAHANE Mİ?

Sözcü'nün toplu işten çıkarmalarının ardından ortaya çıkan bu detaylar, gazetecilere söyledikleri "ekonomik sorun" nedeninin bahane olduğu ihtimallerini ortaya çıkarıyor... 

Sözcü'nün "ekonomik kriz" gerekçesi yalan çıktı! ile ilgili etiketler Sözcü
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.