Sözcü gazetesine neden operasyon yapıldı? Sözcü ve FETÖ ilişkisi ne?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine Sözcü gazetesinin 4 yöneticisine FETÖ adına suç işlemek suçlaması ile operasyon yapıldı. Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay'ın da aralarında bulunduğu 4 isim hakkında gözaltı kararı var. Gazetenin avukatları kendilerine bir gözaltı kararı ulaştırılmadığını açıkladı. Peki sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay kimdir? İşte Sözcü gazetesi operasyonunun ayrıntıları...

Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay ve 3 yöneticisi hakkında gözaltı kararı verildi. Gazetenin sahiplerine FETÖ adına suç işlemek suçlaması yöneltiliyor. Gazetenin avukatları kendilerine savcılığın gözaltı kararının ulaştırılmadığını açıkladı. Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay kimdir? Gazeteye neden operasyon yapıldı? İşte bu güne damga vuran gelişmenin ayrıntıları...

Sosyal medyanın gündemine Sözcü gazetesine yapılan operasyon bomba gibi düştü. İnternet kullanıcıları gazeteye neden operasyon yapıldığını merak ederken en çok Burak Akbay kimdir sorusunun yanıtı merak ediliyor. Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay'ın da aralarında bulunduğu 4 isim hakkında FETÖ adına suç işlemek suçlamasıyla operasyon başlatıldığı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine adreslerde gözaltı ve arama işlemi yapıldığı iddia edildi. Sözcü gazetesinin avukatları ise kendilerine iletilen bir gözaltı kararı olmadığını söyledi. Gazetenin internet sorumlu müdürü Mediha Olgun'un gözaltına alındığı öğrenildi.

SAzcA_gazetesi

Sözcü Gazetesi imtiyaz sahibi Burak Akbay ve 3 gazete çalışanı hakkında gözaltı kararı verildi. Haklarında Fethullahçı Terör Örgütü adına suç işlemek suçlamasıyla operasyon başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine şüphelilerin adreslerinde arama işlemi yapıldı.

AA'nın haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay ve internet sorumlu müdürü Mediha Olgun'un da aralarında bulunduğu 4 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

AA savcılığın soruşturmayı, “FETÖ'ye üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek”, “Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı”, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyan” suçlarından başlattığını duyurdu. Savcılığın talebi üzerine nöbetçi sulh ceza hakimliğince arama ve el koyma kararı alındı. 4 kişinin ikametlerinde arama yaptı. Mediha Olgun'un gözaltına alındığı, Burak Akbay'ın yurtdışında bildirildi.

BURAK AKBAY'IN EVİNDE ARAMA YAPILIYOR

Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay'ın evinde aramanın devam ettiği öğrenildi. Evde bir iPad'e el konduğu belirtiliyor.

SÖZCÜ'NÜN AVUKATLARINDAN İLK AÇIKLAMA

Sözcü gazetesinin avukatları ise kendilerine iletilen bir gözaltı kararı olmadığını söyledi, "Gökmen Ulu'nun evinde polis arama yaptı" dedi. Sözcü avukatı, gözaltı kararı olmamasına rağmen Mediha Olgun'un gözaltına alındığını belirtti. Gazete binasında arama olmadığı belirtildi.

Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay'ın da aralarında bulunduğu 4 şüpheli hakkında 'FETÖ/PDY üyesi olmamakla birlikte bu örgüt adına suç işlemek' suçlamasının da aralarında bulunduğu birden çok iddia ile operasyon başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında gazete sahibi Burak Akbay, internet sorumlu müdürü Melda Olgun, Mali İşler Müdürü Yonca Kaleli ve muhabir Gökmen Ulu hakkında gözaltı kararı verildi.

Savcılığın soruşturmayı, ''FETÖ'ye üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek'', ''Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı'', ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyan'' suçlarından başlattığı öğrenildi. Talimat üzerine harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin adreslerinde gözaltı işlemi gerçekleştirdi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nden alınan karar gereği şüphelilerin adreslerinde arama işlemi de yapıldı. Şüphelilerden Burak Akbay'ın yurtdışında bulunduğu öğrenildi.

Şüphelilere yönelik suçlamalar arasında 15 Temmuz günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te tatil yaptığı otelin adres ve görüntüsünün Sözcü Gazetesi internet sitesinden deşifre edilmesinin de bulunduğu öğrenildi. Bilindiği gibi Erdoğan'ın adresinin deşifre edilmesinden birkaç saat sonra 15 Temmuz kanlı kalkışması başlatılmış ve darbeci askerler Marmaris'teki Grand Yazıcı isimli oteli basmıştı. Baskından 15 dakika önce Erdoğan ailesi ile oteli terk etmiş fakat iki koruması darbecilerce katledilmişti.

Burak Akbay kimdir

1971 senesinde dünyaya gelen İş adamı Burak Akbay İstanbul doğumludur.

Sözcü Gazetesi, AMK Spor Gazetesi, Sık Hayat, Gırgır dergisi, Korkusuz Gazetesi ve Sözcü Kitabevi sahibi olan Akbay Estetik Yayıncılık Aş'nin de kurucusudur.

Merkezi Halkalı Istanbul'da bulunana Estetik Yayıncılık AŞ şirketi, aynı zamanda dünyadaki bir çok gazetenin de Türkiye ve yakın coğrafyadaki basımını ve dağıtımını da yapmaktadır. Burak Akbay bu firmada halen CEO görevini sürdürmektedir. Sözcü Gazetesi Türkiye'nin yüksek tirajlı gazetelerinden biridir.

İngilizce ve Fransızca'yı üst düzeyde bilen Burak Akbay evlidir. Lise eğitimini Özel Dost Lise'sinde üniversite eğitimini ise İsviçre'de Pazarlama ve İdari İşletme bölümünde tamamlamıştır.

Sözcü gazetesini 2007 senesinde kuran Akbay 19 Mayıs 2017 tarihi itibariyle FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınmıştır.

Sözcü gazetesine neden operasyon yapıldı? Sözcü ve FETÖ ilişkisi ne? ile ilgili etiketler Sözcü Operasyon FETÖ Burak Akbay sözcü gazetesi burak akbay kimdir
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.