Soylu'dan Mehmet Ağar'a istifa tavsiyesi

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mehmet Ağar'ın marinada görev almasının kendisine doğru gelmediğine dikkat çekerek, "Ben olsam 48 saat içinde istifa ederim." dedi.

Gündemdeki konulara yönelik gazetecilerin sorularını cevaplayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mehmet Ağar'ın marinada görev almasının kendisine doğru gelmediğine dikkat çekerek, "Ben olsam 48 saat içinde istifa ederim." dedi.

Devlet bürokratlarının sivil siyasi partide aktif pozisyonda yer almasına karşı olduğunu, demokrasi ve sivil siyasetin buna müsaade etmeyeceğini söyleyen Soylu, devlette bir dönem hizmet eden insanların organize suç örgütlerinde iş takibi yapmalarının da yanlış olduğunu kaydetti.

Bakan Soylu'nun konuyla ilgili tüm açıklaması şöyle:

"DEVLET ADABINA AYKIRI"

"Bir devlet bürokratının, bir sivil siyasi partide aktif pozisyonda yer almasına karşıyım. Ben sivil siyasetin tarafıyım ve karşıyım. Bu mücadeleyi bunun için gerçekleştirdik. Rahmetli Kozakçıoğlu ve Necdet Menzir'e de karşıydım. Çok net söylüyorum. Demokrasi ve sivil siyasetin buna müsaade etmeyeceğini söyledim. İnsanların kişiliğine karşı değilim. Korkut Eken gibi tiplerin, geçmişte yaptıkları görevlerden dolayı, Cevdat Öneş, Mehmet Eymür gibi tiplerin bugün hala söz söylemelerinin devlet adabıyla uyuşmadığına inanan bir insanım. Devlet bana bir sır emanet etmiş. Eğer ben hukukun dışında bir iş yapmışsam, yaptığım işin peşine takılmam. Eski abilerimizin bizi bir şeyin önüne atıp, devletin savcılarını göreve davet etmesine katılmıyorum."

"AĞAR'IN MARİNADA GÖREV ALMASI DOĞRU MU?"

"Sayın Ağar'ın marinada görev alması doğru mu? 48 saat içinde ben olsam ayrılırım. İçişleri Bakanı olarak söylüyorum. Bu tip insanlar bir yerde bulunduğu zaman bunları bu meselenin üzerinden yormak kolaydır. Benim bir sigorta şirketim var. Benim hayatta sevdiğim işlerden bir tanesi. Küçük bir odam var. O yazıcının sigorta poliçesini kesmesi hoşuma gider. Çoluk çocuğumla namusumla para kazanıyorum."

"MİT Müsteşar Yardımcılığı yapan insanların konuşmalarının devlet adabına aykırı olduğunu söylüyorum. Devlette bir dönem hizmet eden insanların organize suç örgütlerinde iş takibi yapmalarının yanlış olduğunu söylüyorum, ben de müsaade etmiyorum zaten, bu kadar basit. Hukuk bana ne diyorsa hukukun gereğini yerine getirmekle mükellefim."

Soylu'dan Mehmet Ağar'a istifa tavsiyesi ile ilgili etiketler Süleyman Soylu Mehmet Ağar istifa marina
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.