Sosyal medyadaki ‘sözde borsa uzmanlarına’ dikkat

İnfo Yatırım, yatırımcılarla piyasa uzmanlarını bir araya getirdiği ‘İnfo Yatırım Yatırımcı Buluşmaları’nın yedincisini Denizli’de gerçekleştirdi. Etkinliğe 500’den fazla yatırımcı katıldı. Enflasyonla mücadele için yatırım yapmanın zorunlu olduğu belirtilen buluşmada, sözde borsa uzmanlarına dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı. İşte detaylar...

İnfo Yatırım, yatırımcılarla piyasa uzmanlarını bir araya getirdiği ‘İnfo Yatırım Yatırımcı Buluşmaları’nın yedincisini Denizli’de gerçekleştirdi. Etkinliğe 500’den fazla yatırımcı katıldı. Enflasyonla mücadele için yatırım yapmanın zorunlu olduğu belirtilen buluşmada, her dönemin ayrı bir hikâyesi olduğu, temeli, güçlü hikâyesi olan hisse senetlerine orta/uzun vade yatırımların yapılabileceği belirtilerek, yatırımların güvenliği için sosyal medyadaki sözde borsa uzmanlarının tavsiyeleri yerine uzman aracı kurumlar veya portföy şirketleriyle çalışılmasının önemine dikkat çekildi.

Sosyal medyadaki ‘sözde borsa uzmanlarına’ dikkat

Türkiye’nin köklü aracı kurumlarından İnfo Yatırım, yatırım ekosisteminin daha bilinçli ve donanımlı olması adına faaliyetlerini sürdürüyor. İnfo Yatırım’ın yedincisini Denizli’de gerçekleştirdiği ücretsiz yatırımcı buluşmasında, İnfo Yatırım Genel Müdürü Tarkan Akgül ‘İnfo Yatırım’daki gelişmeler’ , İnfo Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Mert Yılmaz ‘Yüksek Enflasyon Ortamında Borsa’, İnfo Yatırım Satış ve Pazarlama Direktörü Sertaç Ekeke ‘Borsadaki gelişmeler’, İnfo Yatırım Stratejisti Çağlar Toros ‘BİST 100 endeksindeki gelişmeler’, ve İnfo Yatırım Stratejisti Yunus Şahin ‘Yatırımcı Portföy Yönetimi’ konu başlıklarıyla etkinlikte yer aldı. 

Pay piyasasındaki yatırımcı sayısı 7,8 milyona yükseldi

Yüksek enflasyon ortamında yatırım yapmanın incelikleri hakkında konuşan İnfo Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Mert Yılmaz, “Son dönemde halka arz edilen şirketlerin sayılarındaki artış yatırımcı sayısında da rekorları beraberinde getirdi. 2023 Eylül sonu itibarıyla pay piyasasındaki yatırımcı sayısı 7,8 milyona yükseldi. Bugün olmasa da önümüzdeki dönemde bu ülkenin ekonomik finansal mimarisi değişecekse bu insanlarla değişecek ve gelişecek.” 

Konjektürel olarak 2022 ile 2023 farklı, temel ve teknik analizin 2023’te daha da ön plana çıktığını belirten İnfo Yatırım Stratejisti Çağlar Toros ise şunları söyledi: “2021 yılında 52, 2022’de 40 şirketin halka arz yapıldı. 2023’te ise şu ana kadar 38 şirketin halka arzı SPK tarafından onaylandı. 2021’de halka açık olan şirket sayısı 436 iken Eylül 2023 itibariyle bu sayı 523’e yükseldi. Halka arzlarla birlikte pay piyasasında yatırımcı sayısı neredeyse 8 milyonun üstüne çıktı.  Getiri potansiyelleri ile halka arzların ön plana çıkması ile yatırımcı sayısının artarak devam etmesi Borsa’ya olan ilgiyi de artırdı. Risksiz getirilerin enflasyon karşısında yetersiz kalması sonrasında alternatif getiri arayışı içerisinde Borsa üst sıralarda yer almaya devam etti. 2022 yılının en az kazandıran sektörlerinden olan sigortacılık, bu yılın en çok kazandıran sektör grubu oldu. Ulaştırma sektörü şu anda BİST100 endeksinin yılbaşından bu yana getirisinin üzerinde seyrediyor. Her dönemin ayrı bir hikâyesi var ve bu hikâyelerden oluşan olumlu/olumsuz sektör gruplarını çok yakından takip etmek gerekiyor. Sizin için buradaki en önemli yol gösterici uzman aracı kurumlar ve portföy yönetim şirketleri kurumları olmalı. Sosyal medyada kendi çıkarları doğrultusunda hareket eden sözde uzmanların tavsiyeleriyle adım atmak büyük bir yanlış olur.”

Sosyal medyadaki ‘sözde borsa uzmanlarına’ dikkat ile ilgili etiketler ekonomi Sosyal Medya Denizli
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.