Sosyal medya dolandırıcılarına şafak operasyonu: 100 polisten 20 adrese eş zamanlı operasyon

Mersin'de dolandırıcılara yönelik gerçekleşen şafak operasyonunda 20 adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. 100 polisin katılımıyla düzenlenen operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Operasyona terörle mücadele ve çevik kuvvet ekipleri de destek verdi.

Mersin polisi, sosyal medya üzerinden hesabını hackledikleri kişilerin tanıdıklarından para isteyerek nitelikli dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen şahıslara yönelik şafak operasyonu gerçekleştirdi. 20 adrese düzenlenen operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Sosyal medya dolandırıcılarına şafak operasyonu: 100 polisten 20 adrese eş zamanlı operasyon

Edinilen bilgiye göre, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya üzerinden hesabını hackledikleri kişilerin tanıdıklarından para isteyerek dolandırıcılık yapan şahısları takibe aldı. Yapılan çalışmalar sonucunda birçok şüpheliyi belirleyen ekipler, bu sabah operasyon için düğmeye bastı. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 100 polisin katılımıyla 20 adrese şafak operasyonu düzenlendi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve çevik kuvvet ekiplerinin yanı sıra drone destekli operasyonda, daha önce belirlenen adreslerde arama yapıldı.

Sosyal medya dolandırıcılarına şafak operasyonu: 100 polisten 20 adrese eş zamanlı operasyon - Resim : 2

Gözaltına alınanlar, sağlık muayenesinin ardından emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Sosyal medya dolandırıcılarına şafak operasyonu: 100 polisten 20 adrese eş zamanlı operasyon ile ilgili etiketler Mersin Operasyon drone Gözaltı Dolandırıcı

Sitene Ekle