Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan EYT başvurularına tek tek yanıt! 80 kez kayıt yaptıranlara rastlandı!

3 Mart tarihinde yürürlüğe girmiş olan EYT yasası kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüklerine akın eden EYT’li vatandaşlar, maaşlarını almaya başladı. Yüz binlerce başvuruyu onaylayan Sosyal Güvenlik Kurumu, yasanın kapsamında olmamalarına rağmen birçok kişinin de başvuru oluşturmuş olduğuna dikkat çekti. İşte EYT başvurularına ilişkin son gelişmeler…

Sigorta giriş tarihi 8 Eylül 1999 tarihinden önce olan, 5- 5.975 günlük prim ödemesini tamamlayan ve sigortalılık süresini dolduran tüm vatandaşlar, 3 Mart 2023 tarihinde yürürlüğe girmiş olan EYT yasası kapsamında emeklilik başvurularını yapmaya devam ediyorlar. 3 Mart tarihinde EYT’li vatandaşların emeklilik başvurularını kabul etmeye başlayan ve yoğun talebin ardından mesai başlangıç saatleri 06:00’ya çekilen SGK çalışanları, yüz binlerce dilekçeyi işleme aldı.

3- 31 Mart 2023 tarihleri arasında SGK’ya emeklilik dilekçelerini iletmiş olan vatandaşlar, 1 Nisan tarihi itibari ile kurum tarafından emekli olarak nitelendirilmeye başlandı. 14 Nisan tarihi itibari ile ilk maaş ödemelerine ve ikramiyelerine kavuşmaya başlayan EYT’liler seneler süren hasretlerinin son bulmuş olmasının tadını çıkarırken Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan EYT başvurularına ilişkin dikkat çeken bir açıklama geldi. Kamu kurumu bu süreçte “Ya kabul edilirse” mantığı ile yapılmış olan başvurulara yanıt verdi.

BAŞVURULARA TEK TEK YANIT VERİLDİ!

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan EYT başvurularına tek tek yanıt! 80 kez kayıt yaptıranlara rastlandı!

3 Mart tarihi itibari ile yürürlüğe girmiş olan EYT yasası kapsamında vatandaşların emeklilik başvurularını kabul etmeye başlayan Sosyal Güvenlik Kurumu, 600 bin kişinin emeklilik başvurusunu onayladı. Milyonu aşan talepler halen değerlendirilmeye devam edilirken şahsi başvuruların yanı sıra internet ve posta yolu ile iletilmiş olan başvurular da görevliler tarafından takip edilmeye başlandı. Bu noktada mükerrer kayıtlara dikkat çeken görevliler, aynı isim adına 80 kere başvuru yapıldığını ifade etti.

HERKES BAŞVURMUŞ!

Yasa kapsamında olup olmadığına bakmadan binlerce kişinin boş yere emeklilik başvurusunda bulunmuş olduğunu belirten Sosyal Güvenlik Kurumu, bu geçersiz başvuruların görevlilerin zamanından çaldığına dikkat çekti. Geçersiz başvuruların her birine tek tek red yanıtı verilmiş olduğunu belirten yetkililer, yasa kapsamının gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan EYT başvurularına tek tek yanıt! 80 kez kayıt yaptıranlara rastlandı! ile ilgili etiketler EYT SGK
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.