Sosyal Güvenlik Kurumu uzmanından EYT'lilere istihdam açıklaması! Emekli olduktan sonra çalışılabilir!

Yakın zamanda Meclis’e sunulacağı tahmin edilen EYT yasa tasarı için heyecan dorukta iken Sosyal Güvenlik Kurumu Uzmanı Ali Duman’dan emeklilerin istihdamlarına yönelik önemli açıklamalar geldi.

Uzun bir süredir yürürlükte olan sigorta kanunu sebebi ile senelerdir mağduriyet yaşayan EYT’liler için bu sene gaza basıldı. Temmuz ayının başında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın önderliğinde başlatılmış olan EYT düzenleme çalışmaları, geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalar doğrultusunda teknik olarak tamamlandı. Yasanın Meclis’e bu ay sunulacağı tahmin edilirken EYT’liler bazı kafa karışıklıkları yaşama devam ettiklerini belirtti.

İçeriği henüz net olarak açıklanmamış olan EYT düzenlemelerine ilişkin geri sayım devam ederken hali hazırda çalışan ancak yasa çıktıktan sonra kapsama dahil edilecek olan EYT’liler, çalışma hayatlarına devam edip edemeyeceklerini, kıdem tazminatı mevzusunu ve ödemelere ilişkin diğer detayları araştırmaya başladı. Bu noktada A Haber kanalında katıldığı bir programda önemli açıklamalara imza atan Sosyal Güvenlik Kurumu Uzmanı Ali Duman, EYT’lilerin çalışma haklarına ilişkin ayrıntıları paylaştı.

EYT’LİLER EMEKLİLİĞE ZORLANACAK MI?

Sosyal Güvenlik Kurumu uzmanından EYT'lilere istihdam açıklaması! Emekli olduktan sonra çalışılabilir!

A Haber kanalında yayınlanan bir programa katılan Sosyal Güvenlik Kurumu Uzmanı Ali Duman, EYT kapsamında olan ancak hali hazırda çalışma hayatı devam eden vatandaşların içlerini rahatlat bir açıklama yaptı. Duman EYT’lilerin yasa çıktıktan sonra ki çalışma hayatlarına ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Bir kişi emekliliğe zorlanamaz. Vatandaş emekli olup olmayacağına kendisi karar verir. Gerek kıdem tazminatı bakımından gerek ise de daha iyi bir maaş bakımından emeklilik haklarını doldurdukları halde çalışmaya devam eden birçok insan bulunuyor. Bu yüzden ‘ben emekli olmak istemiyorum, çalışmaya devam etmek istiyorum’ diyen bir vatandaş, çalışmaya devam edilir. Bu karar herhangi bir hak kaybına sebebiyet vermez.”

“TEKRAR GİRİŞ YAPILABİLİR!”

Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, çıkacak olan yasadan yararlanarak kıdem tazminatını almak ancak sonrasında tekrar çalışmaya devam etmek isteyen EYT’liler için şu açıklamada bulundu: “Emeklilik için müracaat etmeden önce çalıştığınız işten çıkış yapmanız gerekir. EYT’lilerde kıdem tazminatı alabilmek için yasa ile birlikte işten çıkacak ve emekliliğe başvuracak. Emekli olduktan sonra çalışmanın önünde herhangi bir engel bulunmuyor. İşten çıktıktan sonra tekrar giriş yapılabilir.”

Sosyal Güvenlik Kurumu uzmanından EYT'lilere istihdam açıklaması! Emekli olduktan sonra çalışılabilir! ile ilgili etiketler EYT Sosyal Güvenlik Kurumu
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.