Ünlü hafızdan acı haber: İsmail Coşar trafik kazasında öldü

Son dakika gelen bilgiye göre, ünlü hafız ve mevlithan İsmail Coşar öldü. TRT Televizyonlarında ilk naklen mevlidi okuyan, 15 Temmuz hain darbe girişiminde ilk selayı okuyan, ünlü hafız, tilavet geleneğinin son temsilcisi, Kocatepe Camisi'nin emekli imamı İsmail Coşar, Polatlı'da geçirdiği trafik kazasında eşiyle birlikte hayatını kaybetti.

Türkiye'nin tanınmış hafızlarından olan İsmail Coşar ile eşi Sevim Coşar öldü. Edinilen bilgiye göre İsmail Coşar'ın (70) kullandığı 06 UC 214 plakalı otomobil, Eskişehir-Ankara kara yolunun Polatlı Duatepe mevkisinde önünde seyir halinde olan 06 PGT 75 plakalı TIR'a arkadan çarptı.

Kaza sonrası olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ekipleri, otomobil sürücüsü Coşar ile aynı araçta bulunan eşi Sevim Coşar'ın olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Coşar çiftinin cenazesi, Polatlı Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

ANKARA'DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK

İsmail Coşar ve eşi Sevim Coşar'ın cenazeleri, yarın öğle namazına müteakip Ankara'da düzenlenecek törenin ardından son yolculuklarına uğurlanacak.

Coşar ve eşi, uzun yıllar görev yaptığı Kocatepe Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Ünlü hafızdan acı haber: İsmail Coşar trafik kazasında öldü

İSMAİL COŞAR KİMDİR?

İsmail Coşar, 1950 senesinde Bursa'da doğdu.Coşar,hafızlık eğitimi sonrasında vekaleten müezzin-kayyım olarak atandı.

Coşar, radyoda okuduğu Kur'an-ı Kerim ile sesini tüm Türkiye'ye duyurdu.

Müezzin olarak ilk görevine 1972 yılında Ankara'nın Ulus semtindeki tarihi Kağnıcıoğlu Camii'nde başladı. Coşar, TRT'nin ilk kez naklen yayınladığı Mevlid Kandili programında izleyicilerin karşısına çıktı.

Ünlü hafızdan acı haber: İsmail Coşar trafik kazasında öldü - Resim : 2

15 TEMMUZ'DA İLK SELAYI O OKUDU

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimi sonrası Ankara'da ilk selayı İsmail Coşar okudu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın televizyon ekranlarından darbecilere karşı milleti meydanlara davet etmesi sonrası Kocatepe Camisi'nin minaresine çıkarak ilk selayı okuyan Coşar, cami hoparlöründen vatan ve bayrak için herkesi meydanlara çağırdı. 

ÖLÜMÜ ÜZÜNTÜ YARATTI

Hafız ve mevlithan İsmail Coşar'ın trafik kazasında hayatını kaybetmesi, bir dönem görev yaptığı Kütahya'da da üzüntüyle karşılandı.

MHP Kütahya İl Başkanı Ferhan Yıldırım, yaptığı açıklamada, "Ezan ve kasideleriyle büyüdüğümüz Ankara Kocatepe Camii’nde 40 yıl imamlık yapan, bir dönem şehrimizde de görev yapan İsmail Coşar Hocaefendi geçirdiği trafik kazası sonucu eşi hanımefendiyle birlikte vefat etmiştir.Allah rahmet eylesin" dedi.

Ankara'nın Polatlı ilçesi yakınlarında geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Çoşar'ın, 1990 yılında Kütahya merkezde bir süre vaiz olarak görev yaptığı öğrenildi.

Ünlü hafızdan acı haber: İsmail Coşar trafik kazasında öldü ile ilgili etiketler 15 Temmuz TRT kaza Trafik kazası sela hafız İsmail Coşar kimdir
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.