Düğün, sünnet, kına, nişan ve konser yasağı

İstanbul Valiliği, İl Hıfzıssıhha Meclisi tarafından bugün yapılan toplantıda alınan yeni tedbir kararlarını yazılı bir açıklama ile duyurdu. Valilikten yapılan açıklamaya göre, gezi teknelerinde düğün, nişan, kına, nikah, sünnet düğünü gibi organizasyonlar yapılamayacak. Ayrıca açık alanlarda yapılacak konser, festival ve gösteri gibi organizasyonlara da izin verilmeyecek. Kararlar 14 Eylül'den itibaren uygulanacak.

Son zamanlarda Türkiye genelinde koronavirüs salgınında yaşanan olumsuz tablo nedeniyle tüm iller yeni tedbirler alıyor.

Bu çerçevede İstanbul İl Hıfzısıhha Meclisi salgının İstanbul'da etkisini artırmasının önüne geçmek amacıyla yeni tedbirleri değerlendiren bir toplantı gerçekleştirdi.

İçişleri Bakanlığı'nın son genelgesinin ele alındığı toplantıda deniz turizmine yönelik araçlar ile açık hava etkinliklerine ilişkin bir dizi tedbir kararı alındı.

Buna göre, tur teknelerinde düğün, kına, nikah, nişan, sünnet düğünü gibi etkinlikler düzenlenemeyecek. Ayrıca açık hafa konserleri, festival ve gösterilerine de müsade edilmeyecek.

İstanbul Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından alınan tedbirlere ilişkin yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla içinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde, salgınla mücadelenin başarıya ulaşması için İçişleri Bakanlığınca yayınlanan genelgeler ile maske takma zorunluluğu getirilmiş, şehiriçi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığına düzenlemeler yapılmış, düğün, nikah, sünnet düğünü, kına gecesi, nişan vb. etkinliklere kısıtlama getirilmiştir.

Başta fiziki mesafe kuralı olmak üzere, alınan tedbirlere yeterince riayet edilmemesinin hastalığın yayılım hızını artırması ve toplum sağlığını riske atması nedeniyle; 
İstanbul İl Hıfzıssıhha Meclisi tarafından bugün yapılan toplantı sonrasında alınan 89 sayılı karar ile 14.09.2020 tarihinden itibaren;

1- Kültür ve Turizm Bakanlığı veya İstanbul Valiliği Günübirlik Deniz Turizmi Kurulunca belgelendirilen gezi, spor, eğlence amaçlı olarak faaliyet gösteren deniz turizm araçlarında, gezi, tur ve restoran teknelerinde, ticari yatlarda, Şehir Hatları işletmesi, Turyol, Dentur, Avrasya, Mavi Marmara vb. işleticiler tarafından gezi, spor, eğlence amaçlı olarak; deniz turizmi hizmetinde faaliyet gösteren deniz turizm araçlarında; düğün, nikah, sünnet düğünü, kına gecesi, nişan vb. etkinliklere hiçbir surette müsaade edilmeyecektir.

2- Açık alanlarda yapılacak; konser, gösteri, festival vb. etkinliklere itibaren hiçbir surette müsaade edilmeyecektir.

Herhangi bir mağduriyete neden olunmaması için alınan kararlara uyulması önem taşımaktadır.

Yapılacak denetimlerde alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu uyarınca idari işlem tesis edilecek, konusu suç teşkil eden davranışlarla ilgili olarak adli işlem başlatılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur..."

Düğün, sünnet, kına, nişan ve konser yasağı ile ilgili etiketler İstanbul Valiliği tekne Düğün Nisan nikah Konser İl Hıfzısıhha Meclisi kına sünnet düğünü festival gösteri
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.