Son dakika... Melih Gökçek istifasını açıkladı!

AK Parti'de istifası istenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in bugün istifa etmesi bekleniyor. Osman Gökçek'in oğlunun sahip olduğu Beyaz TV ekranlarında program yapan Tahir Sarıkaya, Melih Gökçek'in istifasını sunacağını açıklamıştı. Babasının işi dolayısıyla Gaziantep’e taşınan Gökçek, ilk, orta ve lise eğitimini Gaziantep‘te tamamladı. Peki, Melih Gökçek neden istifa etti? Melih Gökçek'in istifa videosunu ve son dakika gelişmelerini haberimizde bulabiliceksiniz...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifası bekleniyor. Melih Gökçek istifa etti mi? Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek'in sahibi olduğu Beyaz TV ekranlarında program yapan Tahir Sarıkaya, Melih Gökçek'in istifasını vereceğini açıklamıştı. Peki, Melih Gökçek istifa etti mi? Melih Gökçek 20 Ekim 1948 tarihinde Ankara Keçiören'de doğdu. Babası avukat, annesi ev hanımıydı. Üç çocuklu bir ailenin en büyük çocuğu olan Gökçek beş yaşına kadar Başkent Ankara'da ikamet etti. Babasının işi dolayısıyla Gaziantep’e taşınan Gökçek, ilk, orta ve lise eğitimini Gaziantep‘te tamamladı. Peki, Melih Gökçek neden istifa etti? Melih Gökçek'in istifa açıklamasının videosunu ve son dakika gelişmeleri haberimizde bulabilirsiniz...

melih-gokcek-iha-487-3

Melih Gökçek istifa son dakika açıklaması, Melih Gökçek istifa etti mi? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istifasını istediği Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek hakkında konuşan AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, istifa edeceğini açıkladı.Habertürk'te katıldığı bir programda önemli açıklamalarda bulunan Deligöz, "Melih Gökçek'in önümüzdeki salı günü istifasını vereceğini biliyorum."dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın medya önünde istifasını isteyip "Direnirse bedeli ağır olur" dediği Gökçek’in belediyedeki önemli birimlere icraatlarla ilgili çalışma yapılması talimatını verdiği öğrenildi. ASKİ, EGO, Fen İşleri Daire Başkanlığı gibi birimlerden dün öğle saatlerine kadar yaptıkları çalışmaları isteyen Gökçek’in bu hazırlığı, “İstifa toplantısında 23 yılı aşkın başkanlık döneminde yaptıklarını anlatacak” diye yorumlandı.

img-e1ce4ab6-23c8-41b4-aae9-0193940c3d68

GÖKÇEK TOPLANTI ÖNCESİ GÖRÜŞMEK İSTEDİ

Melih Gökçek, şu saatlerde İstanbul'dan dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılamak üzere havaalanına gitti. İstifa etmeden önce son bir kez daha Erdoğan'la görüşmek isteyen Gökçek'in havaalanında görüşemez ise Beştepe'de ya da AK Parti Genel Merkezi'nde bugün Cumhurbaşkanı tarafından kabul edilebileceği belirtiliyor.

SAAT 16.00'DA BEŞTEPE'YE GİRİŞ YAPTI

Melih Gökçek'in randevu talebinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edildi. Erdoğan'ın randevu saat 16.00 için randevu verdiği Melih Gökçek, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şu anda iki kabulü olduğu ve o kabullerin ardından Gökçek'le görüşeceği öğrenildi. Şu dakikalarda Yunanistan Büyükelçisi'nin güven mektubunu kabul eden Erdoğan'ın ardından da Katar Dışişleri Bakanı ile görüşeceği belirtiliyor. Bu görüşmelerden sonra Gökçek randevusu gerçekleşecek.

57ad9d5b0f2544071c43a5a7

GÖKÇEK'İN ÇANTASINDA İKİ DOSYA VAR

Melih Gökçek’in bugünkü randevuda ne anlatacağı merak konusuyken, kulislerde Gökçek'in, “En büyük projem” dediği Ankapark’ın bitirilmesi sürecinde aktif olarak yer almak isteyeceği konuşuluyor. Belediye bürokratlarından devam eden projelerin son durumlarıyla ilgili bilgi isteyen Gökçek, bunları Cumhurbaşkanına sunmak için bir dosyada topladı ve son randevuya geçen haftadan beri hazırlanıyor.

ANKET SONUÇLARINI DA SUNACAK

Gökçek’in ayrıca “Gökçekli ve Gökçeksiz Ankara” başlıklı kamuoyu araştırmalarının sonuçlarını da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunacağı gelen bilgiler arasında.

SON GÖRÜŞME 1.5 SAAT SÜRMÜŞTÜ

Gökçek, son olarak 5 Ekim'de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edildi. Erdoğan-Gökçek görüşmesi 1,5 saat sürmüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta yaptığı açıklamada, "Üç belediye başkanımızın istifalarını en kısa sürede vereceklerine inanıyorum" ifadesini kullanmıştı.

8479186

MELİH GÖKÇEK'İN KANALININ SUNUCUSU NE DEMİŞTİ?

Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek'in sahibi olduğu Beyaz TV ekranlarında program yapan Tahir Sarıkaya, Melih Gökçek'in istifasını vereceğini açıklamıştı. Sarıkaya, "Dün kendisiyle telefonda konuştum, hepsine gülüp geçiyor. Önümüzdeki günlerde Melih Gökçek de tabii istifasını verecek sevgili seyirciler, direndiği yok" dedi.

AK PARTİLİ VEKİLDEN BOMBA GÖKÇEK AÇIKLAMASI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istifasını istediği Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek hakkında konuşan AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, istifa edeceğini açıkladı.Habertürk'te katıldığı bir programda önemli açıklamalarda bulunan Deligöz, "Melih Gökçek'in önümüzdeki salı günü istifasını vereceğini biliyorum."dedi.

Melih Gökçek'in AK Partili olduğunu dile getiren Orhan Deligöz, "AK Parti'nin rakipleriyle özellikle de CHP ile en iyi mücadele eden AK Partili belediye başkanıydı. Ancak Cumhurbaşkanımızın öngördüğü metal yorgunluğu kabul etmeliyiz. Bu bir bayrak yarışıdır" şeklinde konuştu.

İSTİFA TOPLANTISINDA İCRAATLARINI ANLATACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın medya önünde istifasını isteyip "Direnirse bedeli ağır olur" dediği Gökçek’in belediyedeki önemli birimlere icraatlarla ilgili çalışma yapılması talimatını verdiği öğrenildi. ASKİ, EGO, Fen İşleri Daire Başkanlığı gibi birimlerden dün öğle saatlerine kadar yaptıkları çalışmaları isteyen Gökçek’in bu hazırlığı, “İstifa toplantısında 23 yılı aşkın başkanlık döneminde yaptıklarını anlatacak” diye yorumlandı.

ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER ODALARINI TOPLADI

Melih Gökçek hafta başında odasını topladığı iddia edilmişti. Son gelen bilgilere göre Gökçek'le birlikte üst düzey yöneticilerin de odalarını topladıkları ve gitme hazırlığı yaptıkları belirtiliyor.

İBRAHİM MELİH GÖKÇEK KİMDİR?

Melih Gökçek, 20 Ekim 1948 tarihinde Ankara Keçiören'de doğdu. Babası avukat, annesi ev hanımıydı. Üç çocuklu bir ailenin en büyük çocuğu olan Gökçek beş yaşına kadar Başkent Ankara'da ikamet etti. Babasının işi dolayısıyla Gaziantep’e taşınan Gökçek, ilk, orta ve lise eğitimini Gaziantep‘te tamamladı.

1967 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni kazanınca tekrar Ankara’ya yerleşti. Mülkiye’den sonra Gazi Üniversitesi Gazetecilik Meslek Yüksek Okulu’ nu bitirdi. Parlamento muhabirliği, gazete temsilciliği, Çalışma Bakanlığında Özel Kalem Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Askerliğini Kıbrıs Güzelyurt ‘ta yedek subay olarak tamamladıktan sonra ticaret hayatına atıldı. Fotoğrafçılık ve market işletmeciliği yaptı.

melih-gokcek-1

Babasının Adalet Partisi Gaziantep İl Başkanı olması nedeniyle çocukluk yıllarından itibaren siyasetle iç içe büyüdü. 1984 yılında Keçiören Belediye Başkanı seçildi. Bir süre Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü de yapan Gökçek, 1991 yılında Ankara Milletvekili oldu. 1994 yılında ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday oldu ve seçildi.

Halkın güvenini kazanarak 4 dönem üst üste Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Gökçek, hizmet anlayışı ile Ankara’yı örnek bir başkent haline getirdi. Hayata geçirdiği yeni projeleri ile Ankaralıların takdirini kazanmanın yanı sıra almış olduğu ulusal ve uluslararası ödüllerle de bu başarısını taçlandırdı.

SİYASİ HAYATI

25 Mart 1984 yerel seçimlerinde Anavatan Partisi’nden Ankara Keçiören Belediye Başkanlığını % 56,6 oy alarak kazandı. Görevini tamamladıktan sonra Gökçek bürokrasiye geri döndü.
1989-1991 yılları arasında Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü yaptı. 20 Ekim 1991 Genel Seçimlerinde Refah Partisi Ankara Milletvekili olarak parlamentoya girdi. 2 yıl, 3 ay milletvekilliği yapan Gökçek, 1994 yılında milletvekilliği devam ederken Refah Partisi'nden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday oldu ve seçimi kazandı. 1999, 2004 ve 2009 Yerel Seçimlerinde de aynı göreve yeniden seçilere 4 dönem üst üste Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaparak bir rekora imza attı. Halen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine devam etmektedir.

Son dakika... Melih Gökçek istifasını açıkladı! ile ilgili etiketler Melih Gökçek ankara büyükşehir belediye başkanı melih gökçek melih gökçek'in istifa video son dakika gelişmeleri
GÜNÜN VİDEOSU

Böylesi görülmedi: Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürmüşler

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapan bir tırda hassas burunlu dedektör köpek Carlos'un desteği ile polis ve gümrük muhafaza ekiplerince yapılan aramada 10 milyon lira değerinde 50 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürüldüğü ortaya çıktı.