Son dakika... Koronavirüs şehitleri unutulmuyor! Prof. Dr. Murat Dilmener'in adı pandemi hastanesine verildi

Son dakika... Koronavirüs (Kovid-19) ile yapılan mücadelede yaşamını yitiren doktorlar unutulmuyor. Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu ve doktor Yavuz Dizdar’ın ardından, ”yoksul hastaların babası” olarak bilinen Prof. Dr. Murat Dilmener'in adı Atatürk Havalimanı'na yapılan pandemi hastanesine verildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı'na yapılan yeni hastaneye Prof. Dr. Murat Dilmener'in adının verildiğini açıklamıştı. Daha önceden de Erdoğan’ın talimatı ile, Okmeydanı Şehir Hastanesi’ne Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu ile Eyüp Halk Sağlığı Merkezi’ne de Yavuz Dizdar’ın adı verilmişti.

Koronavirüs hastalığından yaşamını yitiren Prof. Dr. Dilmener'in torunu Alara Gençoğlu, İstanbul Süryani Kadim Vakfı ve Mardin Süryani Kadim Vakfı karar nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

Son dakika... Koronavirüs şehitleri unutulmuyor! Prof. Dr. Murat Dilmener'in adı pandemi hastanesine verildi

"ŞİMDİ İSMİN VE ANILARIN SONSUZA DEK BİZLE YAŞAYACAK"

Sosyal medya hesabı twitter üzerinden bir paylaşım yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür eden torun Gençoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanım, hayatını mesleğine adamış Prof. Dr. Murat Dilmener’in adını Yeşilköy Pandemi Hastanesi'ne layık gördüğünüz için çok teşekkür ederiz. Herkesin kendine örnek aldığı, yaşamı ile herkesi kendine hayran bırakan canım dedem huzur içinde uyu, seninle gurur duyuyoruz. Seni yaşatmak için elimizden geleni yaptık fakat olmadı, şimdi ismin ve anıların sonsuza dek bizle yaşayacak” dedi.

 SÜRYANİ VAKFI’DA ŞÜKRANLARINI BELİRTTİ

Bu arada İstanbul Süryani Kadim Vakfı’nın Twitter hesabından yapılan açıklamada “Covid-19 tanısı ile rahmete kavuşan, Süryani toplumunun ve tıp camiasının büyük değeri merhum Prof. Dr. MURAT DİLMENER’in ismini Yeşilköy’de kurulan Pandemi Hastanesine vererek ölümsüzleştiren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sonsuz minnet ve şükranlarımızı arz ederiz” ifadelerine yer verildi.

Son dakika... Koronavirüs şehitleri unutulmuyor! Prof. Dr. Murat Dilmener'in adı pandemi hastanesine verildi - Resim : 2

Mardin Süryani Kadim Vakfı da yaptığı açıklamada, “Ülkemizin yetiştirdiği değerli bilim insanlarından biri olup, geçtiğimiz günlerde Corona Virüs nedeniyle kaybettiğimiz Prof. Dr. Murat Dilmener’in ismini Yeşilköy Acil Durum Hastanesine vererek TIP dünyasını ve Süryani toplumunu onurlandıran devletimize şükranlarımızı arz ederiz” açıklamasını yaptı.

 YOKSUL HASTALARI ÜCRETSİZ TEDAVİ ETTİĞİ İÇİN HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILMIŞTI

Süryani toplumunun önde gelen isimlerinden Profesör Doktor Murat Dilmener, koronavirüsüne yakalanmış ve 3 Mayıs’ta vefat etmişti. Ünlü doktor Dilmener hakkında, 2004 yılında İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, yoksul hastaları ücretsiz tedavi ettiği gerekçesiyle 135 profesör ile birlikte soruşturma açılmıştı. Soruşturmada profesörlerden, toplam 3.5 milyon liralık tedavi masrafını ödemeleri istenmiş, Murat Dilmener’e de 500 bin liralık borç çıkarılmıştı.

Son dakika... Koronavirüs şehitleri unutulmuyor! Prof. Dr. Murat Dilmener'in adı pandemi hastanesine verildi - Resim : 3

YARGITAY DOKTORLARI HAKLI BULMUŞTU

İstanbul Üniversitesi, Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’nin döner sermaye gelirleriyle zor durumda olan hastaları tedavi ettiğini ifade eden doktorlar, konuyu yargıya taşımış, bunun üzerine mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Maliye Bakanlığı’nın itirazını değerlendiren Yargıtay, doktorların bu paraları yoksul hastaların tedavisi için kullandıklarına kanaat getirerek davayı kapatmıştı.

Son dakika... Koronavirüs şehitleri unutulmuyor! Prof. Dr. Murat Dilmener'in adı pandemi hastanesine verildi - Resim : 4

Son dakika... Koronavirüs şehitleri unutulmuyor! Prof. Dr. Murat Dilmener'in adı pandemi hastanesine verildi ile ilgili etiketler doktor Cemil Taşçıoğlu yavuz dizdar Murat Dilmener kovid-19 covid-19 corona
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.