Koronavirüs kervanına bir ülke daha katıldı

Gelen son dakika haberine göre; İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve dünyaya hızla yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) bir ülkeye daha sıçradı. Güney Pasifik ülkesi Fiji’de ölümcül virüs vakasının görüldüğü açıklandı.

Resmi Twitter hesabından açıklamada bulunan Fiji Sağlık Bakanı Dr. Ifereimi Waqainabete, yurt dışından dönen bir kişide ülkenin ilk Kovid-19 vakasının tespit edildiğini duyurdu.

DERHAL İZOLE EDİLDİ

Hastanın derhal izole edildiğini ve tıbbi gözetim altına alındığını vurgulayan Bakan Waqainabete, sağlık ekiplerinin ismi açıklanmayan kişiyle temasta olan herkesi belirlemeye çalıştığını kaydetti.

BÖLGEDEKİ DOKUZUNCU VAKA

Öte yandan Radyo Yeni Zelanda’nın haberine göre, Güney Pasifik Okyanusu’ndaki adalar topluluğu Fransız Polinezyası’nın en büyük adası Tahiti’de 6, Yeni Kaledonya’da ise 2 kişinin Kovid-19 nedeniyle hastalandığı bildirildi.

Koronavirüs kervanına bir ülke daha katıldı

KORONAVİRÜSTE SON DURUM

İlk olarak Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan şehrinde görülen ölümcül virüs, bu zamana kadar 9 bine yakın insanı yaşamdan koparırken, 220 bine yakın insana ise enfekte oldu. Koronavirüsten bugüne kadar 85 bine yakın kişi iyileşti.

Koronavirüs kervanına bir ülke daha katıldı ile ilgili etiketler Çin Koronavirüs Korona fiji
GÜNÜN VİDEOSU

Reisi'yi son yolculuğuna uğurlamak için İranlılar Meşhed'e akın etti

İran'da, pazar günü helikopter kazası geçirerek hayatını haybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyaniçin üç günlük cenaze töreni yapıldı. Cumhurbaşkanı Reisi için Meşhed'de düzenlenen son törene İranlılar adeta akın etti.