Son dakika... Koronavirüs araştırmaları yapan profesör öldürülmüştü: Cinayet sonrası farklı iddialar

Son dakika... Geçtiğimiz hafta ABD'de Pittsburgh Üniversitesi'nde koronavirüsü (Kovid-19) araştıran ve 'çok önemli bulgular' elde eden profesör Bing Liu, evinde vurularak öldürülmüştü. Profesörün ölümü sonrası pek çok iddia ve komplo teorisi de ortaya atılmaya başladı.

Ross Polis Departmanına göre 37 yaşındaki Bing Liu, Cumartesi günü beldesinde baş, boyun, gövde bölgelerinde silah yaralarıyla ölü bulundu.

Liu'nun evinin yakınında ise arabada bir kişinin daha cesedi bulundu. Müfettişler, ölü bulunan kimliği belirsiz ikinci bir adamın arabasına dönmeden önce Liu'yu evinde vurarak öldürdüğünü ardından da intihar ettiğini düşündüklerini söyledi.

Son dakika... Koronavirüs araştırmaları yapan profesör öldürülmüştü: Cinayet sonrası farklı iddialar

Liu'nun üniversiteden meslektaşları ise "Bing, SARS-CoV-2 enfeksiyonunun altında yatan hücresel mekanizmaları ve komplikasyonların temelini anlamaya yönelik çok önemli bulgular elde etmek üzere" olduğunu belirtti.

KOMPLO TEORİLERİ

BBC Türkçe'de yer alan habere göre; Bu olayın ardından pek çok komplo teorisi de ortaya atılmaya başladı. Çin'in sosyal medya platformlarından Weibo'da bir kullanıcı "Aman tanrım, bu adeta 'Görevimiz Tehlike' filminden çıkmış bir sahne gibi. Belki de virüsün ABD'de bir laboratuvarda üretildiğini buluruz" diyor. Birçok yorumda Liu'nun virüsün çıkış yerine dair "gizemi çözmek üzere" olduğu iddiası ortaya atılıyor.

Son dakika... Koronavirüs araştırmaları yapan profesör öldürülmüştü: Cinayet sonrası farklı iddialar - Resim : 2

KARANLIKTA GİZLENEN SIRLAR

Çinli yetkililer ve Çin devlet medyası da daha önce virüsün ABD kaynaklı olduğu ve Vuhan kentine ABD'li askerler tarafından getirildiğine dair temelsiz iddialarda bulunmuştu. Weibo'daki bazı kullanıcılar ise cinayetin bu dönemde işlenmesinin "fazla tesadüf" olduğunu öne sürdü. Bir yorumda "Çok olağan dışı bir olay. Karanlıkta gizlenen sırlar olması muhtemel" denildi.

Son dakika... Koronavirüs araştırmaları yapan profesör öldürülmüştü: Cinayet sonrası farklı iddialar - Resim : 3

Aynı platformdaki birçok Çinli de Liu'nun Çin doğumlu olmasının onu tehlikeye atmış olabileceğini düşünüyor. Ancak Liu'nun etnik kökeni nedeniyle öldürüldüğüne dair bir kanıt bulunmuyor.

Çin devlet medyasıyla bağlantılı Global Times sitesi, Liu'nun öldürülmesiyle ilgili spekülasyonları derleyen bir makale de yayımladı. Twitter'da ise Çin hükümetinin olayda parmağı olabileceğine dair iddialar ortaya atıldı.

 

Son dakika... Koronavirüs araştırmaları yapan profesör öldürülmüştü: Cinayet sonrası farklı iddialar ile ilgili etiketler bilim insanı profesör çinli bilim adamı Bing Liu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.