Son dakika... Irak'ta gösterileri korona engelledi! Göstericilerin liderlerinden SuperHaber’e özel açıklama

Son dakika... Irak’ta işsizliğe, yolsuzluğa, rüşvete, adaletsizliğe ve yabancı egemenliğine karşı başlayan ve Kazimi hükümeti aleyhine dönüşen gösteriler azaldı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

SuperHaber’in edindiği bilgilere göre, 10 Mayıs Pazar günü Irak’ın başkenti Bağdat olmak üzere tam 11 şehirde aynı anda başlayan gösteriler bitmedi ancak yavaşlatıldı.

IRAKLI GÖSTERİCİLERİN LİDERLERİNDEN SUPERHABER’E ÖZEL AÇIKLAMA

Bağdat Yeşil Bölge keskin nişancı hükümeti ve milis rejimine yönelik halk, protestoları sonlandırılmış değil, daha sonra duyurulacak tarihe kadar düşük yoğunluklu sürdürecek. Bağdat'ta dört bölgede koronavirüs yayılması olduğu, özellikle Şule ve Sadr semtlerinde yüksek artış olduğu öğrenildi. Sağlık Bakanlığı, tüm Bağdat genelinde sokağa çıkma yasağı uygulanmasını istediğini duyurdu. Irak’ta önceki günkü çatışmalarda “Saraya Selam Örgütü” saldırılarında çok sayıda genç yaralandı ve şehitlerin olduğu; yeni gözaltılar neticesiyle çok sayıda gencin de hapishanelere sevk edildiği öğrenildi.

"BAŞBAKAN ATANAN EL KAZİMİ’NİN AMACI NURİ EL MALİKİ’Yİ CUMHURBAŞKANI YAPMAK”

Gösterici gençlerin lideri, yeni kurulan El-Kazimi hükümetinin, protestolar nedeniyle istifa eden başbakan Abdulmehdi'den daha tehlikeli bir yapılanma olduğunu ifade ederek, "Şu an hayata geçirmeye çalıştıkları tüm girişimler Nuri El-Maliki'yi hazırlamaya yöneliktir. Ve ayrıca bilinmesini isteriz, hükümet ve rejime bağlı milis güçler, gençlerden para talep ediyorlar ve bu şekilde size kolaylık tanırız diyorlar” dedi.

“GÖSTERİCİLER KAÇIRILIYOR” İDDİASI

Gösterici gençlerin lideri açıklamasının devamında, bazı kişilerin güvenlik güçleri tarafından kaçırıldığını öne sürerek, “Tahrir Meydanı'nda, ailesinin de doğrulaması üzerine kaçırılan Ümmü Ali'nin serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Göstericilerin güvenliği benim güvenliğim diyen El-Kazimi'ye, Tahrir ses yükseltiyor" diye konuştu. (Ümmü Ali gençlere o meydanda yemek yapıyordu)

“İRAN, IRAK BUĞDAYLARINI KASITLI OLARAK YAKIYOR”

Yine bir başka şehirde bulunan göstericilerin SuperHaber’e yaptıkları açıklamada, İran’ın, Irak’a ait buğday tarlalarını yaktıklarını belirterek, “Kısa süre önce Diyale'nin kuzeydoğusunda buğday çiftliklerinde büyük yangın çıktı. Her zaman olduğu gibi İran milisleri hasat dönemi ekinleri ateşe verir. Tarım ürünlerini Irak, İran'dan ithal etsin diye” diye ifadelerde bulundu.

Son dakika... Irak'ta gösterileri korona engelledi! Göstericilerin liderlerinden SuperHaber’e özel açıklama ile ilgili etiketler Irak gösteri
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.