Twitter'da dünya devlerine büyük şok! Hacklendiler...

Dün akşam saatlerinde dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan Twitter'da 'hacklenme' skandalı yaşandı. Twitter kurucusu başta olmak üzere, dünyanın en zengini Jeff Bezos, Elon Musk ve Bill Gates gibi isimlerin hesapları ele geçirildi. Bu hesaplardan yapılan paylaşımlarda 'Bitcoin dağıtımı' yapıldığına ilişkin linkler paylaşıldı ve bu mesaja tıklayanların hesaplarındaki paralar ele geçirildi.

Twitter, dün akşam saatlerinde yaşanan 'hacklenme' olayıyla çalkalandı. Dünyaca ünlü isimlerin hesaplarından Bitcoin dağıtılacağına ilişkin linkler paylaşan hackerlar, kısa sürede bu mesajlara tıklayanların hesaplarındaki yaklaşık 60 bin doları topladı.

Webrazzi'nin aktardığı habere göre, hesaplardan paylaşılan metinlerde 'topluluğa 5000 BTC'yi (45.889.950 dolar) geri veriyorum' ifadeleri kullanıldı.

Kullanıcılardan Crypto For Health domainine tıklamalarını isteyen hackerlar, kısa sürede yaklaşık 38 bin dolar toplamayı başardı.

Atılan mesajların bir çoğunda BTC cüzdan adresi paylaşılarak bu hesaba bağış yapılması da istendi. Bir süre sonra toplanılan miktar 59 bin dolara ulaştı.

İŞTE HESAPLARI HACKLENEN ÜNLÜ İSİMLER

Hacklenenler arasında Apple, Uber, Jeff Bezos, Gemini, Binance, KuCoin, Coinbase, Litecoin'den Charlie Lee, Tron'dan Justin Sun, Bitcoin, Bitfinex, Ripple, Cash App, Elon Musk, Kanye West ve CoinDesk yer alıyor.

Hatta son saatlerde hesabı ele geçirilenlerin arasında 2020 ABD Başkanlık seçimlerinin adayları arasında yer alan ve sonradan yarıştan çekilen milyarder Michael Bloomberg, eski ABD Başkanı Barack Obama, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve ABD'nin Demokrat Başkan Adayı Joe Biden da katıldı.

Twitter'da dünya devlerine büyük şok! Hacklendiler...

'İÇERDEN BİRİSİ' YAPMIŞ OLABİLİR

Domain'in Whois bilgisine ulaşıldığına dair bilgiler Twitter'da dolaşırken, bazı kullanıcılar da Twitter'ın içinden bir kişinin bu işi yaptığını iddia ediyor. Şu anda tweetlerin çoğu platformdan silinmiş durumda.

Twitter'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Twitter'daki hesapları etkileyen güvenlik olayının farkındayız. Soruşturuyoruz ve düzeltmek için adımlar atıyoruz. Herkesi kısa süre içinde bilgilendireceğiz" denildi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada da Başkan Donald Trump'ın hesabının güvende olduğu bilgisi paylaşıldı.

SAHİBİ BİLE HACKLENDİ: ZOR BİR GÜN

Twitter CEO'su Jack Dorsey, birkaç saat süren paylaşım kısıtlamasının ardından kişisel hesabından bir paylaşımda bulundu.

Dorsey, paylaşımında "Twitter'da bizim için zor bir gün. Bundan dolayı berbat hissediyoruz. (Sorunu) teşhis ediyoruz ve tam anlamıyla ne olduğunu kesin olarak anladığımızda paylaşabildiğimiz her şeyi paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

FBI'DAN AÇIKLAMA

Gelişmeleri yakından takip eden ABD'nin istihbarat birimi FBI'dan yapılan açıklamada, "Bugün yüksek profilli kişilere ait bazı Twitter hesaplarının çalındığını fark ettik. Kripto para dolandırıcılığı için hesapların güvenliği ihlal edilmiş gibi görünüyor. Bu olaya ilişkin olarak kripto para göndererek halkımıza bu dolandırıcılığa kurban gitmemesini öneriyoruz." ifadeleri yer aldı.

Geçen yıl da Twitter'ın CEO'su Jack Dorsey'nin hesabı çalınmış ve hesabı ele geçiren hackerlar, ırkçı mesajlar ve bombalama tehditleri yayınlamıştı. Paylaşılan gönderilerde Twitter'ın San Francisco merkezinin bombalanacağı iddia edilmişti.

Twitter'da dünya devlerine büyük şok! Hacklendiler... ile ilgili etiketler ABD Bitcoin FBI Twitter elon musk bill gates hack
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.