Çin'de yeni virüs kabusu

Dünyaya ölüm saçan koronavirüs salgınının ilk çıktığı ülke olan Çin'de yeni bir virüsün şoku yaşanıyor. Kene ısırığıyla bulaştığı düşünülen virüs nedeniyle şu ana kadar 7 kişi öldü. Uzmanlar, 60 kişinin de enfekte olduğunu açıkladı.

Çin'de koronavirüs salgınının etkisi devam ederken, şimdi de 'bunya' virüsü baş gösterdi.

Yılın ilk yarısında ülkenin doğusundaki Jiangsu eyaletinde bunya virüs, bulaşan kişi sayısının 37'yi aştığı, daha sonra Anhui eyaletinde de enfekte olan 23 kişinin tespit edildiği aktarıldı.

BELİRTİLERİ: ATEŞ VE ÖKSÜRÜK

Nanjing kentinde enfekte olan bir kadının ateş ve öksürük gibi belirtiler gösterdiği, yapılan tetkikler sonucunda vücudunda lökosit ve trombosit kaybı görüldüğü ifade edildi.

ŞİMDİYE KADAR 7 KİŞİ ÖLDÜ

Virüsün Anhui ve Zhejiang eyaletlerinde şu ana kadar toplam 7 can kaybına yol açtığı açıklandı.

KENEDEN BULAŞIYOR İDDİASI

SFTS (Şiddetli Ateşli Trombositopeni Sendromu) virüsünün daha Çin'de 2011 yılında patojeninin tespit ettiği belirtildi.

Virüsün, bunya virüs kategorisine dahil olduğu aktarıldı. Virologların virüsün insanlara kenelerden geçtiğini düşündükleri, ancak insandan insana kan ve mukoza yoluyla bulaşma olasılığını da dışlamadıkları kaydedildi.

(İHA)

Çin'de yeni virüs kabusu ile ilgili etiketler Çin Virüs hastalık ölüm bunya virüs kene
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.