Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud kimdir, kaç yaşında, oğlu kim?

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’un oğlu, İstanbul Fatih’te meydana gelen bir trafik kazasında karıştı. Kaza sonucunda motosiklet sürücüsü Yunus Emre Göçer ağır yaralandı ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. İfadesinin ardından salınan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu ve Şeyh Mahmud'un kim olduğu merak ediliyor. Peki, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud kimdir, kaç yaşında, oğlu kim? Detaylar haberimizde..

30 Kasım Perşembe günü, Avrasya Tünel çıkışı Zeytinburnu yönünde öğlen saatlerinde meydana gelen olayda Yunus Emre Göçer'in kullandığı 16 AFL 804 plakalı motosiklet, sahil yolunda seyir halindeyken hızını yavaşlatarak duraklamak istedi. Aynı yönde seyreden Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu, 06 CD 4581 plakalı otomobiliyle motosiklete arkadan çarptı. Olay ardından ifadesini verip salınan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu ifadesi alınmak üzere polis merkezinde ifadesi alındıktan sonra salındı. Ortaya 8 gün sonra çıkan bu olay ardından Somali Cumhurbaşkanı'nın kim olduğu ve oğlu merak ediiyor. Peki, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud kimdir, kaç yaşında, oğlu kim? İşte ayrıntılar...

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud kimdir, kaç yaşında, oğlu kim?

SOMALİ CUMHURBAŞKANI HASAN ŞEYH MAHMUD KİMDİR?

Somali'nin siyasi sahnesinde önemli bir figür olan Hasan Şeyh Mahmud, 2012 ile 2017 yılları arasında ülkenin cumhurbaşkanlığını yürüttü ve Barış ve Kalkınma Partisi'nin liderliğini üstlendi. 29 Kasım 1955 tarihinde doğan Mahmud, Somali'de 20 yıl aradan sonra gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, 10 Eylül 2012'de cumhurbaşkanı olarak seçildi.

Mahmud, Abgaal Hawiye klanından orta sınıf bir aileden gelmektedir ve evli bir aile babasıdır. Somalice ve İngilizce dillerini bilmektedir. Eğitim hayatına Somali Ulusal Üniversitesi'nde başlayan Mahmud, 1981'de teknoloji alanında lisans diplomasını aldıktan sonra, Hindistan'daki Bhopal Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Siyasi kariyerine 2011 yılında Barış ve Kalkınma Partisi'ni kurarak başlayan Mahmud, 2012'de Federal Meclis'te parlamento üyeliğine seçildi. Aynı yıl içinde Somali'de cumhurbaşkanı seçilen Mahmud, ülkesindeki iç savaşın başlamasıyla birlikte sivil toplum kuruluşları, BM büroları ve barış/kalkınma projelerinde danışman olarak görev aldı.

1993-1995 yılları arasında UNICEF için eğitim görevlisi olarak çalışan Mahmud, 1999'da Sermaye Yönetimi ve İdaresi ile Somali Enstitüsü'nü kurarak önemli bir işbirliğine imza attı. Bu kurum daha sonra SIMAD Üniversitesi'ne dönüştü ve Mahmud, 2010'a kadar dekanlık görevini üstlendi.

2015'te kurulan Barış ve Kalkınma Partisi'nin lideri olan Mahmud, 2017'deki seçimlerle Muhammed Abdullah Muhammed'e devrettiği cumhurbaşkanlığı görevinden ayrıldı. 

SOMALİ CUMHURBAŞKANI HASAN ŞEYH MAHMUD'UN OĞLU KİM?

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’un oğlu Mohamed Hassan Shekh Mohamud'dur.

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud kimdir, kaç yaşında, oğlu kim? - Resim : 2

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud kimdir, kaç yaşında, oğlu kim? ile ilgili etiketler Somali
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.