Sokağa çıkma yasağına doğru... Getir ve Yemeksepeti muaf tutulacak mı?

Bu hafta sonu tekrar edilecek olan sokağa çıkma yasağı öncesi Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök'ten önemli bir çağrı geldi. Özkök'ün çağrısının karşılık bulup bulmayacağı önümüzdeki günlerde açıklanması beklenen yeni sokağa çıkma yasağı genelgesinde yanıt bulacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün Tarabya'daki Huber Köşkü'nde video konferans yöntemiyle düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'ndan önemli kararlar çıktı.

Toplantının ardından kamera karşına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta sonu uygulanan kısmi sokağa çıkma yasağı ile ilgili alınan yeni kararı açıkladı.

Erdoğan, "17 nisan cuma gecesi saat 24.00'ten 19 nisan pazar gecesi saat 24.00'e kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacağını şimdiden bütün vatandaşlarımıza duyurmak istiyorum" dedi.

ERTUĞRUL ÖZKÖK'TEN KURYE ÇAĞRISI

Sokağa çıkma yasağının detayları ve yasaktan kimlerin muaf tutulacağı konusundaki yeni genelgenin önümüzdeki günlerde açıklanması beklenirken Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök'ten bu noktada önemli bir çağrı geldi.

Geçtiğimiz hafta sonu uygulanan yasakta faaliyetlerine ara vermek zorunda kalan “Getir”, “Yemek Sepeti - Banabi” gibi uygulamaların bu kez yasaktan muaf tutulması gerektiğini belirten Özkök şu ifadeleri kullandı;

"Cuma akşamı sokağa çıkma yasağı getirilirken beni şaşırtan bir de uygulama yapıldı. “Getir”, “Yemek Sepeti” gibi uygulamaların faaliyeti de durduruldu.

Bu tür uygulamalar genellikle 10-15 dakika içinde kapıya teslim ediyorlar. Ellerindeki verilere bakılırsa bir kurye 30 haneye hizmet veriyor. Ve vatandaş ekmek, su gibi ihtiyaçlarını da bu uygulamalardan sağlayabiliyor. O nedenle bir dahaki hafta buna dikkat etmekte yarar var diye düşünüyorum."

 

 

Sokağa çıkma yasağına doğru... Getir ve Yemeksepeti muaf tutulacak mı? ile ilgili etiketler Koronavirüs Korona Ertuğrul Özkök Hürriyet Yemeksepeti Getir banabi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.