Soğuk hava Marmara'da! İstanbul'da kar yağacak mı?

Meteoroloji verilerine göre İstanbul'da sabah ve öğle saatlerinde hafif yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerde hafif kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklığının Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz'de hissedilir derecede olmak üzere, iç ve batı kesimlerde azalacağı tahmin ediliyor.

Bu hafta yurdu etkileyen soğuk hava dalgasıyla ilgili haberler geçtiğimiz hafta ortasından itibaren gelmeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminleri İstanbul için önce birkaç gün sürecek bir kar yağışını işaret ederken ilerleyen günlerde sürekli değişiklik gösterdi ve son dakika tahminlerine göre bugün İstanbul karla karışık yağmurlu olacak, yarın ise kar var…

kar-ist

KAR NERELERİ ETKİLEYECEK?

Bugünden itibaren cuma gününe kadar yurdun birçok bölgesini etkileyecek kar yağışları, özellikle İç Anadolu Bölgesi, Doğu Anadolu Bölgesi ve Karadeniz Bölgesi’nin doğusunda etkili olacak. Marmara Bölgesi ve Ege Bölgesi’nin iç kesimlerinde hafif, yüksek kesimlerinde ise etkili kar yağışı bekleniyor.

DENİZLER İÇİN FIRTINA UYARISI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü denizlerimiz için fırtına uyarısı yayınladı. Batı Karadeniz’de Salı günü sabah saatlerine kadar fırtınanın etkili olacağı tahmin ediliyor. Marmara’da Salı günü (23.01.2018) ilk saatlere kadar fırtınanın etkili olacağı tahmin ediliyor. Ege’de Salı günü ilk saatlere kadar fırtınanın etkili olacağı tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’de Salı günü akşam saatlerinden sonra batı ve kuzeybatı yönlerinden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına bekleniyor. Doğu Karadeniz’de Çarşamba günü (23.01.2018) ilk saatlere kadar fırtınanın etkili olacağı tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı 4

İstanbul: Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde hafif yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri hafif kar yağışlı 4

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 8

Adana: Çok bulutlu ve yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı 13

Antalya: Parçalı bulutlu, ilk saatlerde doğu ilçeleri (Alanya ve Gazipaşa) yağmur ve sağanak yağışlı 19

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu ve yağmurlu 11

Trabzon: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu 17

Erzurum: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kar yağışlı 3

Diyarbakır: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu 8

Soğuk hava Marmara'da! İstanbul'da kar yağacak mı? ile ilgili etiketler kar hava durumu İstanbul Son dakika Meteoroloji meteroloji
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.