Sofradan tam tok kalkılmaz!

Cevdet Mirmahmutoğullar bir tıp doktoru. Yalnızca geleneksel tıp konusunda uzman değil, aynı zamanda yeni çağın yeni yöntemlerinin de eğitimlerini almış bir isim. Üstelik iki kitabı var. Son dönemde çok konuşulan tıbbi hacamat, akupunktur, tıbbi hipnoz gibi konularda uzman olan isimle Sayım Çınar konuştu, özellikle kilo vermek isteyenler, sıkıntılarından kurtulmak isteyenler, kronik rahatsızlıklarından özgürleşmek isteyenler için zengin bir röportaj ortaya çıktı.

Röportaj: Sayım Çınar / sayımcinar@gmail.com

İyi ve sağlıklı olmak ve kendini gerçekleştirmek. Bu konularda iki kitabınız var. İnternetten D&R, kitapyurdu, idefix gibi sitelerden ve kliniğinizden satılıyor. Anlatır mısınız neler yaptığınızı?

Tıp doktoruyum. Sağlık Bakanlığı kapsamında sertifikalarım var. Akupunktur,Hipnoterapi, Tıbbi Hacamat, EFT duygusal özgürlük terapisi, NLP nörolinguistik programlama, quantum dokunuş yöntemiyle enerji terapileri yapıyoruz. NLS cihazımızla Beyne lineer dalgalar gönderip doku cevabı alarak chek up, gıda testi ve alerji testi yapıyoruz.

Bir yönüyle tamamlayıcı tıp diyebilir miyiz?

Hastane tıbbı değil, tamamlayıcı tıp bu bahsettiğimiz. Hastane tıbbının alternatifi değil, onu tamamlıyor.Tamamlayıcı tıp hastalığı oluşturan bataklığı kurutmaya çalışıyor. Zihinsel problemlere odaklanıyor, hastalığı oluşturan zihinsel, duygusal, düşünsel atmosfere hitap ediyor. Orada ciddi değişimler yapıyor. O alanlarda bir nevi yeni formatlama yapıyor. Algı ve düşüncedeki çarpıklıkların düzelmesine yardım ediyor. Öfke gibi ifade edilmeyen olumsuz duygularla dolu bilinçaltı dosyalarını açıp, orada şifaya iyileşmeye dönük değişimleri yapıyor, o dosyaların yeni hastalık üretmelerinin önüne geçiyor.

Tamamlayıcı tıp hastayla aynı yolda yürüyor, hasta kaptan bizler kılavuz kaptanız. Danışmanlık yapıyoruz, hastanın içindeki şifayı hastaya buldurmaya çabalıyoruz. Psikoterapik yaklaşımlarla zihinselleştirme, sorunları yaklaşımları, sıkıntıları, ilişkileri ile ilgili yorumlama, yüzleştirme ve sorunları ile çözümleriyle, başına gelenlerle, neden geldikleriyle ilgili, hastalıklarının kaynağı ile ilgili, olumsuz yazgısının arka planı ile ilgili içgörü kazandırma çalışması yapıyoruz. Danışanın içindeki Allah’ın yaratırken koyduğu mucizeyi açığa çıkarmaya aracı oluyoruz. Olumsuzluğa odaklanan danışandan iyimser perspektifi hayatının merkezine oturtan danışan çıkartıyoruz. Hastamızın ulaşmak isteyip de ulaşamadığı hedef kişiliği, hayalindeki formatı hastanın bilinçaltına, bilincine, davranış merkezlerine bir nevi kodluyoruz.

WhatsApp_Image_2017-06-28_at_13.03.47

Tıbbi hacamat ile ilgili bilgi verir misiniz?

“ Kupaları deriyle temas ettirip pompa ile sıkıp, negatif basınç oluşturuyoruz, içerden kılcal damar düzeyinde koyu kırmızı, pelteleşmiş kirli kanı çekiyoruz.”

Hacamat kanı içinde toksinler, ağır metaller, sigara toksinleri, ilaç metabolitleri vb var. Tıbbi hacamatla bağ dokusu yenileniyor, lenfatik sistem sağlıklı çalışıyor, ödem çözülüyor, ağrı azalıyor, otonom sinir sistemi, limbik sistem daha verimli çalışıyor, zihin duruluyor, vücud enerjisi artıyor. Psikosomatik kökenli hastalıklarda hayat kalitesi artırılıp, şikayetler hafifletiliyor.

Sağlık Bakanlığı Tıbbi Hacamatı prosedür içine aldı. Bununla ilgili alternatif tıp yasasına önemli bir yer ayırdı. Aslında Sağlık Bakanlığı onaylı Tıbbi Hacamat eğitimi alıp, ilgili Sağlık Müdürlüğüne müracaat edip Tıbbi Hacamat ünütesi açma yetki belgesi alan doktorlar dışında kimse Hacamat yapmaya kanunen yetkili değil.

Avrupa’da da hacamat çok yaygın. Kupa tedavisi adı altında yapıyorlar. Kanlı ve kansız olarak uygulanıyor. Amerika da da çok yaygın.

Aynı zamanda peygamberimizin tavsiye ettiği bir yöntem ve koruyucu tıpta çok etkili. Faydalarından dolayı toplumun her kesiminde insanlar hacamat yaptırıyor.

“Sigarayla bağlantılı olumsuz duygu deşarjı, yanlış algı düzeltimi yapıyor, kişinin farkındalığını artırıyoruz.”
Hipnoz da yapıyorsunuz.

Sağlık bakanlığı onaylı tıbbi hipnozlar yapıyoruz. Tedavi edici hipnoz yapıyoruz. Hipnoterapi dikkat algı ve bellekte beş duyuda nöro biyolojik ve nörofizyolojik değişimlerin olduğu, duygu ve duygulanımda olumlu değişimlerin meydana geldiği zihnin özel bir formudur. Zihnin yüksek telkin alabilirlik düzeyine ulaşma halidir. Detaylı anamnez ardından hipnoterapi sunumu anlatıp gerekli notları danışanımızın okumasını sağlayarak danışanımızı mayalıyoruz. Yanlış algılamaları, korkuları, yanlış inançları ortadan kaldırıyoruz.Hipnoza hazır hale getiriyoruz. Hipnoz öncesi eft duygusal özgürlük terapisi ile hastamızın kızgınlık gibi olumsuz duygularını azaltıyor, psikoterapik yaklaşımlarla farkındalığını artırıyor, nlp nörolinguistik programlama ile kısa vadede hızlı sonuç alıcı yöntemleri uyguluyor bu olumlu uygulamaları hipnoterapi formatı içine giydiriyoruz.

WhatsApp_Image_2017-06-28_at_13.02.43

Ardından uygun hipnozu başlatma süreci olan indiksiyon yöntemleri kullanarak hastamızın zihin ve vücudunu iyice gevşetip ardından bilinç altının açılımıyla bilinç altında yanlış düşünce,yanlış algı, ifade edilemeyen yalnızlık, çaresizlik, suçluluk, öfke, korku, terk edilme gibi olumsuz duygularla yüklü hastalık üreten travmatik anıları, hayat dersi veren anılara dönüştürüyoruz. Dosyası kapanmayan sıkıntı, huzursuzluk üreten olayları uygun tedavi teknikleri ile, bazı psikoterapik yaklaşımları da sürece dahil edip tecrübe üreten pozitiif etki yapan olaylara dönüştürüyoruz.

İleri hipnoz tekniği olan duygu köprülü regresyon hipnoterapisi ile mevcut hastalık ve sıkıntı ile ilgili vücutta hissettiği duygudan yola çıkıp, o duyguyla bağlantılı eski anılara danışanımızı götürüp o olayı koruma altında tekrar yaşatıp olaydaki yanlış algıyı, olumsuz duyguyu, yanlış yorumu, hatalı zihinselleştirmeyi gideriyoruz. Anıyı danışanın lehine yeniden çerçevelendiriyoruz. O anıyı yaşayan çocuğun bilincini değiştirip yetişkin halinin bilinç altına aktarıyoruz. Travmatik anıyı ders ve tecrübe anıtına dönüştürüp fayda üreten yörüngeye oturtuyoruz. Travmatik anı anıya dönüşüp, kapanmayan hastalık üreten dosya kapandığında bilinç altına yeni bir format atılımı gibi bir şey oluyor. Hastalığı oluşturan masanın ayakları kırılıyor, bataklık, gül bahçesine, şifa bahçesine dönüştürülüyor.

WhatsApp_Image_2017-06-28_at_13.03.34

“Obesite tedavisinde hipnozun kullanılmasında öfke, yalnızlık,can sıkıntısı, stres gibi duygusal yemelerin önüne geçiyoruz.

Kişinin midesi tok zihni aç ise bunun farkına varmasını sağlıyoruz. Kalorisi yüksek yiyeceklerden aldığı hazzı azaltma, sindirim sistemini daha iyi çalıştırma, kişiyi hareketli yaşama yönlendirme gibi telkin kalıplarını zihne yerleştiriyoruz.Kişinin erken doyuma ulaşmasını sağlayıp, yıkabileceği kadar yemesine dönük sağlıklı programları bilinç altına yükleyip, farkındalığını artırıyoruz. İştahı artıran yanlış algı, olumsuz duyguları gideriyoruz.

Sigara bırakmada da hipnoterapi yaygın kullanılıyor. Sigarayla bağlantılı olumsuz duygu deşarjı, yanlış algı düzeltimi yapıyor, kişinin farkındalığını artırıyoruz. Kişiyi sigaraya ilk başlatan olaya götürüp olaydaki yanlış algıyı, düzeltiyor, içgörü kazandırıyor, duygu regülasyonu yapıyoruz. Kişinin sıgara içmeyle ilgili durumları daha farklı pencereden yorumlama yapmasını sağlıyoruz. Sigara içme yerine kişinin önüne yürüyüş, sağlıklı içecekler, kitap okuma, nefes egzersizi gibi sağlıklı seçenekler sunuyoruz. Büyük düşman sigara sevgilisinden sağlıklı sevgililere geçiş yaptırıyoruz.

Ayrıca hipnoterapi ile sebebi belli olan ağrının şiddetini azaltabiliyoruz, ağrılı geçen süreleri daha az algılamasını sağlayabiliyoruz, ağrının oluşturduğu ankisiyete ve gerilim düzeyini azalttırıp danışanın hayat kalitesini artırabiliyoruz. Kanserin ileri aşamalarında mutsuzluk, kronik ağrı gibi sıkıntılar yaşanıyor, daha rahat bir dönem geçirmelerini sağlıyoruz hastalarımızın ve onların bakıcılarının. Onların hayat konforunu artırıyoruz.
Akupunktur ile ilgili neler söylemek istersiniz?

Sağlık Bakanlığı onaylı bin saate yakın teorik pratik eğitimler aldık. Bakanlık onaylı akupunktur ünitesi tedavi hizmeti veriyoruz. Ve sürekli devam ediyor bu eğitimler. Her yıl düzenlenen uluslar arası sempozyum ve kongrelere katılıyoruz. Sertifikalar, yetki belgelerimiz var. Ancak piyasada yüzlerce bunlara sahip olmayan yer var. Merdiven altı hizmet veriyorlar.

Akupunktur tüm sistemleri balansa sokuyor. Uyum ve denge hali oluşturuyor. Limbik Sistem ve Otonom Sinir Sisteminin verimli çalışmasını sağlıyor. Bağ dokusunu güçlendiriyor. Ağrıyı azaltıyor. Mutluluk hormonları salgılatıyor, ödemlerden kurtuluyor insanlar. Stres kökenli psikosomatik hastalıkların etkilerini azaltıyor, enerji artışı sağlıyor. Pozitif ruh haline insanı sokuyor. 5000 yıllık bir sistem bu.

WhatsApp_Image_2017-06-28_at_13.03.17

Akupunktur obezite tedavisinde de kullanıyorsunuz. Hastalarınız nasıl, deneyimleri nasıl?

Ayda ortalama dört kilo verdiriyoruz. Müthiş bir sistem. Gastrit, mide yanması, mide kazınması kabızlık azalıyor. Akupunktur erken doyuma ulaştırıyor. Açlık hissini azaltıyor. Metabolik sistem faaliyetlerinin etkisini artırıyor. Hiçbir yan etkisi olmayan bir sistemle tedavinize devam ediyorsunuz. Strese girmeden, sıkıntı yapmadan keyifle zayıflıyorsunuz.
Türk yemekleri çok zengin. Şişman insanlar her gün artıyor. İnsanların zayıflaması için temel olarak neler yapmaları gerekir?

Peygamberimizin tıbbi öğretilerinde, tıbbın babası İbni Sina’da, Hipokrat’ta var. Tam doymadan sofradan kalkmak. Yeterince yemek, aynı öğünde farklı proteinler yememek, karışık beslenmemek. Yemekleri ağıza küçük lokmalar halinde alıp, iyice çiğneyip mideye gönderdikten sonra ikinci lokmayı ağza almak. Hareketli yaşamak. Gün aşırı bir saat tempolu yürüyüş yapmak. Öğünlerde Çorba, salata ve tek bir çeşit yemek olmalı.

Biyoritime uyulmalı. Kahvaltı 07.00-09.00 arası, öğle yemeği 12.00-14.00 arası, akşam yemeği 18.00-20.00 arası olup akşam yemeğinden sonra imkan varsa sadece papatya gibi rahatlatıcı çay, su içilmeli en fazla 10-12 adet fındık v.b yenmeli. 20.00’den itibaren tüm sistemlerin ve sindirim sisteminin restorasyon için istirahate geçmesine müsaade edilmeli.

Kahvaltı için zeytin peynir bir dilim ekmek, bir tatlı kaşığı kaliteli bal, bol yeşillikler yeterli. Haftada bir bir porsiyon sütlü tatlı. Günde 2 ceviz, günde bir meyve yeterli.

Quantum touch nedir?

Enerji tedavisi. Kainatın özü şifa dolu. Biz bu özle irtibata geçip anten görevi görüp, ellerimizin altında şifa enerjisinin hastalıklı bölgeye akmasını sağlıyoruz. Elimizin altında yüksek yoğunluklu bir enerji alanı oluşturuyoruz. Hastalıklı bölgenin düşük enerji alanını ve titreşimini yükseltiyoruz. Kullanılan nefes modelleri, imajinasyon çalışmaları ve farklı tekniklerle etki daha da artıyor. Ve şifa gerçekleşiyor. Ağrılı rahatsızlıklarda, eklem rahatsızlıklarında, bazı psikolojik sorunlarda, stres kökenli hastalıklarda gerçekten faydalı bir sistem.

Son olarak bir şey sorayım. İnsanlar yaz günlerinde neler yapmalı?

Hafif yiyecekler, semizotu yoğurtlaması, cacık, çorbalar, salatalar, şekersiz komposto, hafif yağlı sebze yemekleri faydalı. Haftada 2 pilav veya hamur işi, Haftada 3 öğün et bu ihtiyacımızı karşılar. Karışık ızgaralar yemeyelim.20.00’dan sonra yemek yememek, sindirim sistemine çok fazla yüklenmemek, tek öğünde tek çeşit yemek. İfrattan kaçınmak gerekiyor. Yemek, meyve, tatlı aralarında en az bir saat olması gerekiyor. Gün aşırı bir saat tempolu yürüyüş çok faydalı. Kalp sistemini de olumlu etkiliyor. Beyazlardan uzak durmak gerekiyor. Un, rafine tuz, şeker çok az olmalı hayatımızda. Tuzda himalaya veya kaya tuzu kullanmak daha faydalı.Şekerli asit içeceklerden uzak durmalıyız. Günde ortalama kg başına 35-40 ml su tüketmek gerekiyor.

Sofradan tam tok kalkılmaz! ile ilgili etiketler Sayim çınar hacamat tıbbi hipnoz
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.