Sıvı nitrojen nedir, nerelerde kullanılır?

ABD’nin Georgia eyaletindeki tavuk çiftliği tesisinde sıvı nitrojen sızıntısı nedeniyle 6 kişinin yaşamını kaybettiği belirtildi. Peki, sıvı nitrojen nedir, nerelerde kullanılır?

ABD’nin Georgia eyaletindeki tavuk çiftliği tesisinde sıvı nitrojen sızıntısı nedeniyle 6 kişinin hayatını kaybetmesi sonrasında ‘Sıvı nitrojen nedir’ sorusunun cevabı aranmaya başlandı.

Sıvı nitrojen nedir?

Sıvı nitrojen diğer adıyla da Azot periyodik cetvelde N simgesini gösteren bir element olarak bilinir. Renksiz, kokusuz ve atıl bir gaz olan sıvı nitrojen, dünya atmosferinde oldukça önemli bir yere sahiptir. Ortalama olarak havanın %78 kadarını azot oluşturmakta ve tüm canlıların dokularında da Azot bulunmaktadır.

Sıvı nitrojen nedir, nerelerde kullanılır?

Sıvı nitrojen nerelerde kullanılır?

Genel anlamda uzun yolculuklar esnasında besinlerin dondurulması amacı ile sıvı nitrojen kullanılmaktadır. Böylelikle ani bir şekilde donmuş olan besinler uzun yol süresince bozulmadan taşınabilmektedir. Tıp alanında ani donma ile vücut organlarının korunması ve ihtiyacı olan hastalara ulaştırılması içinde sıvı nitrojen tercih edilmektedir. Bilgisayar alanında da sıvı nitrojen kullanılmaktadır.

Aşırı derecede sıvı nitrojen barındıran sular zehirli su olma niteliği taşırlar kesinlikle tüketilmemesi ve kullanılmaması uzman doktorlar tarafından önerilmektedir.

Sıvı nitrojen nedir, nerelerde kullanılır? ile ilgili etiketler Sıvı nitrojen azot
GÜNÜN VİDEOSU

Böylesi görülmedi: Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürmüşler

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapan bir tırda hassas burunlu dedektör köpek Carlos'un desteği ile polis ve gümrük muhafaza ekiplerince yapılan aramada 10 milyon lira değerinde 50 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürüldüğü ortaya çıktı.