Sırrı Süreyya'ya bayrak açan Hasip Kaplan istifa etti!

"Kurultay'da Demirtaş’ın yerine sakın bir Türk göz dikmesin" diyerek ırkçı bir söylemde bulunan HDP'li Hasip Kaplan, SuperHaber'in gündeme taşıdığı haber sonrası gelen tepkiler üzerine partisinden istifa etti. Kaplan siyaseti de bıraktığını duyurdu.

Eski HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, HDP Kurultayı öncesinde eş başkanlık adaylığına ilişkin çarpıcı mesajlar paylaştı. Kaplan, “HDP kurultayında Demirtaş'ın yerine sakın bir Türk göz dikmesin, benim naçizane önerim,herkes haddini bilecek” dedi.

Hasip Kaplan’ın bu sözlerine Sırrı Süreyya Önder ve HDP’den tepki geldi.

“KINIYOR VE AYIPLIYORUZ”
HDP Genel Merkezi'nden, şubat ayında gerçekleştirilecek kongrede Türk bir genel başkan adayı istemediğini belirten eski Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın ifadeleriyle ilgili yapılan açıklamada ise “Hasip Kaplan Twitter hesabından yapılan ırkçı, ayrımcı ve ötekileştirici paylaşımların HDP anlayışı ve politikaları ile hiçbir ilgisi yoktur. Kınıyor ve ayıplıyoruz” denildi.

Partiden yapılan bu açıklama sonrası ne yapacağı merak konusu olan Hasip Kaplan'dan bu sabah istifa açıklaması geldi.

Sosyal medyadan HDP'den istifa ettiğini duyuran Hasip Kaplan siyaseti de bıraktığını açıkladı.

Sırrı Süreyya'ya bayrak açan Hasip Kaplan istifa etti! ile ilgili etiketler Sırrı Süreyya Önder HDP istifa hasip kaplan
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.