Sır ölümde yeni gelişme: Navalni'nin cenazesi annesine teslim edildi

Rusya'da tutuklu bulunduğu cezaevinde 16 Şubat’ta hayatını kaybeden muhalif lider Aleksey Navalni'nin cenazesi annesine teslim edildi. Rus basını, Navalni'nin Putin tarafından arkadaşına doğum günü "hediyesi" olarak yavaş yavaş zehirlettirildiğini öne sürmüştü.

Rusya'da tutuklu bulunduğu cezaevinde 16 Şubat'ta hayatını kaybeden muhalif lider Aleksey Navalni'nin sır dolu ölümüyle ilgili olarak yeni iddialar ortaya atılırken önemli bir gelişme yaşandı.

Navalny'nin basın sözcüsü Kira Yarmysh, geçtiğimiz hafta oğlunun cenazesini Rus yetkililerden teslim alamayan anne Lyudmila Navalnaya'nın Salekhard şehrindeki morgda cenazeyi teslim aldığını açıkladı.

Yarmysh, cenaze töreninin nasıl olacağının belli olmadığını aktarırken, "Rus makamlarının ailenin istediği ve Aleksey'in hak ettiği şekilde bir cenaze töreni düzenlemesine izin vereceğinin kesin olmadığını" belirtti.

"BANA BASKI YAPIYORLAR"

Navalni'nin annesi Lyudmila Navalnaya, teşhis için oğlunun kendisine gösterildiğini belirtmiş, oğlunun gizlice defnedilmesi için Rus yetkililerin kendisine baskı yaptığını söylemişti.

Navalnaya, "Benim yerime Aleksey'in nerede, ne zaman ve nasıl gömülmesi için kararlar alıyorlar. Gözlerimin içine bakarak, eğer gizli bir cenazeyi kabul etmezsem oğlumun cesedine bir şey yapacaklarını söylüyorlar. Zaman senden yana değil, ceset çürüyor diyorlar." ifadelerini kullanmıştı.

 

Sır ölümde yeni gelişme: Navalni'nin cenazesi annesine teslim edildi ile ilgili etiketler Rusya Putin cenaze
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.