Sınırları zorlayan yapay zeka ile Deepfake tehlikesi artıyor: Artık fotoğraftan tek tıkla video üretilebiliyor

Ünlü Midjourney yapay zekası yeni V5.2 sürümüyle birlikte tek bir fırça darbesiyle bir fotoğraftan istediğiniz bölgeye hareket kazandırarak video üretebiliyor.

Hayatımızın hemen hemen her yerine artık girmiş durumda olan yapay zeka özellikle son 1 yılda büyük bir hızla gelişme gösterdi.

Yapay zeka sohbet asistanları birçok işte insanlara yardımcı olurken kimileri için arama motorlarının yerini almış durumda.

Grafik tabanlı içerik ürteimi için kullanılan Midjourney ise 5.1 versiyonu ile verdiğiniz komutları resimlere dönüştürüyordu.

Son olarak çıkan V5.2 ile ise bir adım daha atlayan Midjourney, artık bir fırça yardımıyla görselde seçtiğiniz bir kısmı videoya dönüştürebiliyor.

FOTOĞRAFLAR VİDEO OLUYOR

Midjourney'in pazarlama danışmanı Rory Flynn'ın sosyal medya plaformu X üzerinden paylaştığı video ile yeni V5.2'nin potansiyelini gözler önüne serdi.

Paylaşılan videoda alan derinliği bulunan bir kuş fotoğrafı yer alıyor. Midjourney ile hareket ettirilmek istenen bölgelerin seçilmesiyle birlikte kuşun ve seçilen yerlerin hareket etmeye başladığı görüldü. Yine benzer şekilde bir araba ve ağaç dalları da videoya dönüştürülüyor.

DEEPFAKE TEHLİKESİ

Bilindiği üzere yapay zekanın gelişmesiyle birlikte "deep fake" yani gerçek gibi gözüken aslında yapay zeka tarafından oluşturulan videoların da sayısı çoğalıyor.

Ancak deep fake oluşturulacak içerik için bir video altyapısının bulunması gerekiyordu.

Örnek olarak; bir kişinin yakın plan çekim konuşması herhangi bir ünlünün sesi ve yüzüyle değiştirilerek deep fake videolar oluşturulabiliyordu.

Midjourney ise bu durum biraz farklı bir boyuta taşıyarak deep fake videolar üretmek için fotoğrafın olması yeterli oluyor.

Sınırları zorlayan yapay zeka ile Deepfake tehlikesi artıyor: Artık fotoğraftan tek tıkla video üretilebiliyor ile ilgili etiketler yapay zeka Midjourney