Sinek ve böcekleri evde barındırmıyor! Sadece bir pamuk parçası...

Bir haşere uzmanı, yaz aylarında sinekleri evinizden kimyasal maddelere ihtiyaç duymadan kovmanıza yardımcı olabilecek basit bir pamuk topu hilesi paylaştı.

Sıcak havalar kendini göstermeye yavaş yavaş başladı. Yaz aylarıyla beraber pencereler açılmaya başlandı. Açık pencereler de, birlikte, bazı istenmeyen kanatlı ve kanatsız haşereleri beraberinde getiriyor. Bu haşerelerin en nefret edilenleri olan sinekler yakalanması zorluğuyla gece uykularını kabusa çeviriyor.

Neyse ki, mutfağınızdaki yiyeceklerin etrafında vızıldayan veya TV izlemeye çalışırken ekrana yapışıp duran sinekleri durdurmanın kolay bir yolu var ve kurtulmak için pahalı kimyasallara ihtiyacınız yok...

Bir haşere uzmanı olan Jordan Foster'a göre, sinekleri uzak tutmak için ihtiyacınız olan tek şey biraz pamuk ve böceklerin gerçekten hoşlanmadığı bir koku.

Sinekler, nane ve lavanta da dahil olmak üzere pek çok esansiyel yağı itici bulur. Eğer elinizde herhangi bir yağ yoksa, beyaz sirke gibi keskin kokan ürünler kullanabilirsiniz.

Sinek ve böcekleri evde barındırmıyor! Sadece bir pamuk parçası...

Jordan, "Nane, okaliptüs, lavanta ve limon gibi esansiyel yağların güçlü kokusu sinekleri kovuyor. Bu yağları difüzörlerde, spreylerde kullanmak veya pamuk toplarını ıslatmak ve sineklerin rahatsız olduğu alanlara yerleştirmek ortadan kaldırmaya yardımcı olacaktır." dedi.

"Sirkeyi sinek kovucu olarak kullanmak etkili olabilir. Su ve beyaz sirke karışımını evin etrafına püskürtmek veya bunu yüzeyleri temizlemek için kullanmak sineklerin orada barınması engelleyecektir."

"Fesleğen, nane, biberiye ve karanfil gibi bazı bitki ve baharatlar, güçlü aromalarıyla sinekleri kovuyor."

Citronella bilinen en iyi böcek kovuculardan bir tanesidir ve spreyler, kokulu mumlar veya yağ olarak satın alınabilir. Bahçenize renk getirebilecek ve daha kalıcı bir çözüm istiyorsanız, açık alanda yağ kullanmak yerine lavanta ekebileceğinizi söyledi. Lavanta bitkisinin sinekleri caydıracağını söyledi.

Ayrıca kadife çiçeği ve bitki olarak tutabileceğiniz veya yemek pişirmek için hasat edebileceğiniz çeşitli güçlü kokulu bitkiler de ekebilirsiniz.

Sinek ve böcekleri evde barındırmıyor! Sadece bir pamuk parçası... - Resim : 2

Jordan açıklamasına şunları ekledi: "Bazı bitkiler, doğal kokularıyla sinekleri caydırabilir. Sinekler, lavantanın sert kokusuyla kovulur. Lavanta çalıları dikerek veya pencere ve kapıların yanına kurutulmuş lavanta keseleri koyarak sineklerin girmesi engelleyebilir.

"Sinekler, özellikle nane ve nane olmak üzere güçlü kokusu nedeniyle naneden kaçınma eğilimindedir. Kadife çiçeği, sineklerin onlardan kaçınmasını sağlayan karakteristik bir kokuya sahiptir. Kadife çiçeği, bahçe yataklarına ekilebilir ve sinekleri caydırmak için girişlerin yakınındaki saksılarda kullanılabilir."

"Bunun yanı sıra biberiye bitkisinin aromatik kokusu sinekleri uzaklaştırabilir. Saksılarda veya bahçe düzenlemenizin bir parçası olarak, biberiye bitkileri böcekleri doğal olarak caydırıcı olarak hizmet edebilir."

Sinek ve böcekleri evde barındırmıyor! Sadece bir pamuk parçası... ile ilgili etiketler böcek Sivrisinek
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.