Sindirimi kolaylaştırıyor; kilo vermeyi hızlandırıyor! Bu kür tüm ödemlerinizi 3 günde attırıyor

Ramazan ayında sindirim problemlerini çözecek, ödem attıracak ve bolca kilo verdirecek yeni bir kür tarifi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilem İrkin Koçan’dan geldi. İşte 3 gün kullanılan detoks kürü tarifi…

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte kilo verme çabaları da artmışken; gelen Ramazan ayı nedeniyle tutulan oruçlar, sağlık açısından da vücudu dinlendirmeye başladı. Dönem dönem oruç tutmayı tavsiye eden beslenme uzmanları, vücudun dinlendiği bu ayda, vücudu detoks ile destekleyerek, ödemlerden kurtulmanın da daha kolay olduğunu belirtmişti. Bu noktada Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilem İrkin Koçan’dan da benzer açıklamalar geldi.

Oruç gibi detoksu da toksinlerden arınmak için öneren uzmanlar, dönem dönem tekrarlanabilecek olan detoks tariflerine bir yenisini daha ekledi. Uzman Dilem İrkin Koçan, verdiği kür tarifinin 3 gün boyunca günde 1 defa 1-1 buçuk bardak kadar yemekten 1 saat sonra içilmesini önerdi. İşte Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilem İrkin Koçan’ın 3 gün kullanılan detoks kürü tarifi…

“DİKKAT EDEREK TÜKETMELİYİZ” 

Sindirimi kolaylaştırıyor; kilo vermeyi hızlandırıyor! Bu kür tüm ödemlerinizi 3 günde attırıyor

Tarife geçmeden önce önemli uyarılarda bulunan Dilem İrkin Koçan, “Özellikle düşük tansiyon probleminiz varsa, bu karışım sizin daha da tansiyonunuzu düşüreceği için bir baş dönmesi şikâyetiniz oluşabilir. O yüzden tüketecekse de dikkat ederek tüketmeliyiz. Ya da porsiyonunu azaltabilirsiniz. Hamile, emziren kadınlarımızın da kullanmaması gerekiyor. Aynı zamanda çocuklar için de uygun bir karışım değil” diye konuştu. Ardından salatalık, maydanoz, zencefil ve limon ile hazırlanan kürün tarifi için şu malzemelerin gerekli olduğunu bildirdi:

  • 1 başparmak büyüklüğünde zencefil
  • 1 kahve fincanı maydanoz yaprağı
  • 1 limon
  • 1 litre su
  • 1 salatalık

“SAĞLIKLI BESİNLERDEN OLUŞUYOR”

Tüm malzemeler bolca yıkandıktan sonra kabuklarının soyulmasını tavsiye eden uzman isim, maydanozun ise yapraklarının kullanılmasını önerdi. Tüm malzemelerin bir blender yardımıyla bir bardak su ile karıştırarak çekilmesini isteyen Dilem Koçan, homojen bir kıvam alan malzemelere geri kalan suyun da eklenerek, karıştırılması gerektiğini bildirdi. İftardan 1 saat sonra bu kürü tüketmeyi öneren Koçan, kilo vermeye de yardımcı olan kür için şunları söyledi:

“Karışım hepimizin mutfağında olan aslında sağlıklı besinlerden oluşuyor. Limon hem C vitamini hem de sitrik asit, salatalık zaten diyetlerimizin vazgeçilmezi, su içeriği zengin, tok tutan bir besin. Zencefil ise bizim için sindirimi rahatlatmak açısından çok kıymetli. Fakat zencefilin porsiyonuna dikkat etmeliyiz. Eğer mide hastalığınız, ülser, gastrit, reflü veya yanma gibi bir şikayetiniz varsa zencefil miktarını azaltarak ya da tamamen tarifin içinden çıkararak da hazırlayabilirsiniz. Son olarak da içeriğinde maydanozumuz var. Maydanoz zaten iyi bir ödem söktürücüdür. Karışımda saplarını değil yapraklarını kullanıyoruz. Hamile kadınların kesinlikle tüketmesini uygun bulmuyoruz.”

Sindirimi kolaylaştırıyor; kilo vermeyi hızlandırıyor! Bu kür tüm ödemlerinizi 3 günde attırıyor ile ilgili etiketler kilo verme
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.