Sıfır araçlarda bile bu sorun ortaya çıkabilir! Araç sahibi olacaklar bu detaya dikkat etmezse mağdur olabilir!

Sıfır araçlarda bile ortaya çıkabiliyor. Araba sahibi olmak isterken mağduriyet yaşayabilirsiniz. Otomobil sahibi olmak isteyen herkesi ilgilendiriyor. Araç alırken bu detaya dikkat edin…

Türkiye’de son dönemde otomobil piyasalarında yaşanan birçok sorun vatandaşların ciddi mağduriyetler yaşamasına neden oluyor. Bir yandan yüksek fiyatlar nedeniyle sıfır ve ikinci el araç almakta zorlanan vatandaşlar, diğer yandan sektörde bazı fırsatçılar nedeniyle mağduriyet yaşıyor.

Araç piyasalarında son dönemde ortaya çıkan bir sorun ise sahte oto ekspertiz raporları oldu. 0 veya 2. el araçların kusursuz gibi satılmaya çalışıldığı aktarılıyor. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ekspertiz Uzmanı Kenan Öget ise vatandaşlara TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi olan ekspertizlere gitmeleri gerektiği tavsiye ediliyor.

SIFIR ARAÇLARDA BİLE SIKINTI ÇIKABİLİYOR!

Sıfır otomobillerde bile zaman zaman çeşitli sorunların çıkabildiğine dikkat çeken uzmanlar araç satın alacakları uyarıyorlar. Sıfır araçlarda görülen yüksek fiyatlar son dönemde ikinci el araçlara olan talebi de artırmış durumda. Bazı satıcılar ise bu talepten istifade etmek için sahte ekspertiz raporu ile hasarlı araçları hasarsız gibi gösterdikleri ifade ediliyor.

Sahte ekspertiz raporu nedeniyle birçok vatandaşın mağduriyet yaşadığı aktarılıyor. Sıfır araçlarda ekspertize hiç gerek yok diyenlerin de bu detaya dikkat etmeleri gerektiği ifade edildi. Sıfır araçlarda bile bazı sıkıntıların çıkabildiğini ifade eden uzmanlar güvenilir ekspertizlerde işlem yapılması gerektiğini söylüyorlar.

SAHTE EKSPERTİZ RAPORUNA DİKKAT!

Sıfır araçlarda bile bu sorun ortaya çıkabilir! Araç sahibi olacaklar bu detaya dikkat etmezse mağdur olabilir!

Merdiven altı ekspertizlerde hazırlanan sahte raporlar nedeniyle birçok kişinin mağduriyet yaşadıkları ifade ediliyor. TSE belgesi olan ekspertizlerin daha güvenilir olduğu ifade ediliyor. TSE Hizmet Yeterlilik Belgesine başvurulması halinde cihazların her birinin kalibrasyondan geçtiği aktarıldı.

TSE belgesine sahip olmayan ekspertizlerin tercih edilmemesi gerektiği ifade ediliyor. Sıfır araç alırken veya ikinci el otomobil satın alımlarının tamamında vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için mutlaka güvenilir bir ekspertiz ile çalışmaları gerektiği aktarılıyor. Zaman zaman sıfır araçlarda bile bazı sıkıntıların görülebileceğini ifade eden uzmanlar, otomobil sahibi olacak kişilerin mağduriyet yaşamamaları için uyarılar yapılmaya devam ediyor.

Sıfır araçlarda bile bu sorun ortaya çıkabilir! Araç sahibi olacaklar bu detaya dikkat etmezse mağdur olabilir! ile ilgili etiketler Araç Dolandırıcı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.