Siber korsanların son hedefi Kızılhaç oldu: Yüz binlerce masum insanın hayatı tehlikede olabilir

Uluslararası Kızılhaç Komitesi, İsviçre’de bulunan bir sunucusuna siber saldırı düzenlendiğini açıkladı. Düzenlenen siber saldırıda 515 binden fazla kişinin bilgilerinin çalındığı belirtilirken, bilgileri çalınan kişilerinin bir kısmının tehlikeli çatışma alanlarından kaçanlar olduğu bildirildi. Söz konusu verilerin satılması ya da kamuya açılması durumunda yüz binlerce kişinin hayatı tehlikeye girebilir.

Bilgisayar korsanlarının siber saldırılarının yeni hedefi Uluslararası Kızılhaç Örgütü de hedef oldu. Yapılan açıklamada aralarında çatışma bölgelerinden kaçanların da olduğu 515 bin kişinin bilgilerinin siber korsanlar tarafından ele geçirildiği bildirildi. Saldırının kimler tarafından yapıldığı belirsizliğini korurken, ele geçirilen kişisel bilgilerin henüz internet ortamında yayılmadığı öğrenildi.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi yaptığı açıklamada siber saldırının bu hafta tespit edildiğini belirterek, ele geçirilen bilgilerle çatışma alanlarından kaçan, yurdundan göç eden ve ailelerinden ayrılan 515 binden fazla masum kişinin bilgilerinin tehlikeye girdiğinib altını çizdi. Saldırı, kurumun İsviçre’de verilerini depolamak için sözleşme yaptığı harici bir şirketin sunucularını hedef aldı.

Ele geçirilen veriler dünya çapındaki 60 Kızılhaç ve Kızılay derneğinden toplanmıştı. Uluslararası Kızılhaç Komitesi Genel Direktörü Robert Mardini verileri ele geçirilen kişiler ve aileleri için derin endişeye kapıldıklarını belirterek, “Bu siber saldırı halihazırda insane hizmetlere ihtiyaç duyan insanları daha fazla risk altına sokuyor” dedi.  Mardini, saldırıyı düzenleyen siber korsanlara yaptığı çağrıda verileri sızdırmamalarını ve satmamalarını istedi.

Kızılhaç Örgütü, siber saldırı sonrası, felaket veya göç nedeniyle ayrılan aileleri birleştirmek için başlattığı Aile Bağlantılarını Geri Yükleme Programı’nı destekleyen bilgisayar sistemlerini kapatmak zorunda kaldı. Sisitemin yeniden uygulamaya konması için çalışmalar başladı.

Siber korsanların son hedefi Kızılhaç oldu: Yüz binlerce masum insanın hayatı tehlikede olabilir ile ilgili etiketler kızılhaç sihber saldırı kişisel bilgi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.